Vágólapra másolva!
Carlos Sainz, a Ferrari pilótája úgy véli, csapatának reális esélye van arra, hogy megelőzze a Red Bullt a 2023-es szezonban.

A Ferrari tavaly remekül kezdte a szezont, hiszen Sainz csapattársa, Charles Leclerc két győzelmet aratott az első három futamon. Leclerc és a Ferrari remeklése azonban hamar véget ért a stratégiai hibák, a megbízhatatlanság és a pilóták egyéni hibái miatt, miközben Max Verstappen és a Red Bull elképesztő formát mutatott a világbajnoki cím megszerzéséhez vezető úton.

A kudarc okozta csalódás ellenére Sainz rengeteg pozitívumot tapasztalt, és úgy érzi, a Ferrari nem áll messze attól, hogy áthidalja a Red Bullhoz képest meglévő teljesítménybeli különbséget.

„Úgy érzem, van esélyünk.

Biztos, hogy az autónk valójában nincs is olyan messze a Red Bulltól" - mondta Sainz, aki Austinban pole-pozícióból indult, de a rajt után ütközött George Russellel, ezt követően pedig feladta a versenyt.

Carlos Sainz bízik benne, hogy csapata jövőre megszoríthatja a Red Bullt Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

A Ferrari 2007 óta első versenyzői, 2008 óta pedig első konstruktőri bajnoki címére hajt.

„Arra kell koncentrálnunk, hogy megértsük a gumikat, és megnézzük, hogyan lehetünk gyorsabbak a versenyen, mert egyértelmű, hogy a Red Bull a versenyeken hozzánk képest sokkal gyorsabb.

Csak egy kicsit több teljesítményt és egy kicsit több leszorítóerőt kell az autóba tennünk, és máris ugyanolyan szinten - vagy gyorsabbak - leszünk. Reméljük, hogy ez sikerülni fog" - tette hozzá a spanyol pilóta, aki az előző szezonban 246 pontot gyűjtött.