Hamilton arról beszélt, melyik Forma-1-es csapat szoríthatja meg a Red Bullt

Forma-1, Lewis Hamilton, USA Nagydíj 2022, futam, dobogó
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Second placed Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes celebrates on the podium following the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton reméli, hogy a Mercedes 2023-ban újra ott lesz a bajnoki címért folytatott küzdelemben – és két másik csapatot is megnevezett, akiktől azt reméli, hogy az idei szezonban szintén az élmezőnyben fognak harcolni.

Az előző szezonban megszakadt a Mercedes hosszú konstruktőri bajnoki győzelmi sorozata, mivel 2022-ben a Red Bull végzett az élen, Max Verstappen pedig rekordot jelentő 15 győzelmet aratott a szezon során, ezzel pedig megszerezte második világbajnoki címét. Hamilton ezzel egyidejűleg pályafutása első győzelem nélküli szezonját élte át, míg a Mercedes visszaesett a harmadik helyre.

A brit pilóta arra számít, hogy 2023-ban a Ferrari és a Red Bull ismét az élen lesz, és reméli, hogy a Mercedes is harcba szállhat a vb-címért – és akár a McLaren és az Alpine is csatlakozhat hozzá.

Határozottan nehéz évük volt, de volt néhány jel, ami arra utalt idén, hogy jobbak lesznek. Jó volt látni, hogy a Ferrari ismét jól teljesít" – mondta Hamilton.

Hamilton bízik benne, hogy az idei szezon izgalmasabb lesz Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

„Remélem, hogy jövőre nem csak két csapat harcol majd a bajnoki címért.

Bízom benne, hogy legalább hárman leszünk, vagy akár többen is. Miért ne lehetne ott a McLaren? Vagy akár az Alpine, hiszen elképesztően jól teljesít" – folytatta a hétszeres világbajnok.

Hamilton bízik a csapatvezető Toto Wolffban, akinek most az a feladata, hogy újra csúcsra juttassa a Mercedest.

„Toto Wolff vezetőként arra koncentrál, hogy valóban felemelje az embereket. Nem ismerek más vezetőt, aki odamegy az emberhez és megkérdezi, hogy

Ez Toto. Ezért is van igazi éhség a csapatban" – tette hozzá Lewis Hamilton.