Hamiltonnak pocsék éve volt, de még sosem volt ennyire elégedett

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton
Hamilton futamgyőzelem nélkül zárta a szezont
Vágólapra másolva!
A 2022-es Forma-1-es szezon statisztikailag Lewis Hamilton leggyengébb idénye volt. A brit pilóta a hatodik helyen végzett, és győzelem nélkül zárta az évet. Hamilton azonban mégis úgy érzi, hogy ez volt pályafutása eddigi legjobb szezonja.

Nehéz volt a szezon Hamilton és a Mercedes számára, hiszen a csapat rengeteg technikai problémával küszködött. George Russell, Hamilton csapattársa szerezte a Mercedes egyetlen idei győzelmét, így Hamilton futamgyőzelem nélkül fejezte be a 2022-es évet, ami először fordult elő vele, amióta a Forma-1-ben versenyezik.

A nehézségek ellenére Hamilton a szurkolóinak tulajdonítja, hogy motivált tudott maradni.

„Mindig próbáltam a lehető legjobb csapattársa lenni mindenkinek, akivel együtt dolgoztam. Mindannyian egy csónakban eveztünk, összetartottunk, bármi is történt.

– magyarázta a hétszeres világbajnok.

Hamilton futamgyőzelem nélkül zárta a szezont Forrás: Mercedes-Benz AG/© LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

A brit pilóta az előző szezonban rendkívül balszerencsés volt, mégis úgy véli, hogy a küzdelmek tovább erősítették a rajongókkal való kapcsolatát.

Nagyon jó érzés látni, hogy mindenki izgatott, hétvégéről hétvégére. Ennél izgatottabbnak és szenvedélyesebbnek még nem láttam a szurkolókat, így a támogatás is sokkal nagyobbnak tűnik. Úgy éreztem, mintha minden eddiginél többet utaztunk volna együtt" - nyilatkozta 37 éves Lewis Hamilton, akinek a komoly céljai vannak a következő szezonra, ugyanis az álma, hogy világbajnokként vonulhasson vissza.