A Forma-1 világa is a meghalt Pelé előtt tiszteleg - képek

CAR-F1-BRAZIL-FINAL LAP-PELE Horizontal F1 CHEQUERED FLAG GRAND PRIX FOOTBALL HEADSHOT OFFBEAT-DOCUMENTATION, Pelé, F1
Soccer legend Edson Arantes do Nascimento, known as "Pele", waves the final flag to German Formula One World Champion Michael Schumacher (out of photo) at the Interlagos race track, 31 March 2002, in Sao Paulo, Brazil. Michael Schumacher won followed by Ralf Schumacher and David Coultard. AFP PHOTO/ Mauricio LIMA (Photo by MAURICIO LIMA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 világa is tiszteletét fejezte ki a hosszas betegség után csütörtökön, 82 esztendős korában elhunyt Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó halála kapcsán.

Pelé neve nemcsak a labdarúgásban, de az egész világon fogalom, így az F1-ben is. Elvesztése mindenkit megrázott, a száguldó cirkusz nevében a sorozat elnöke, Stefano Domenicali tisztelgett a futballista előtt, de sokan mások is kifejezték a részvétüket.

"Nagyon szomorú hallani a hírt, hogy Pelé, a valaha volt egyik legjobb labdarúgó elhunyt. Ragyogó fény volt Brazília és milliók számára szerte a világon.

Ügyessége, mosolya és ragyogása örökké élni fog. Gondolatban a családjával vagyunk ezekben a nehéz időkben."

Az F1 mezőnyéből is többen is adóztak Pelé emléke előtt. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a közösségi odalán emlékezett:

"Elvesztettünk egy legendát. Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tehetségedet, zsenialitásodat és a szeretetedet! Pelé öröksége mindig és örökké inspirálni fog minket"- írta Hamilton.

Lewis Hamilton is elbúcsúzott Pelétől Forrás: Lewis Hamilton/Instagram

- írta az Alpine versenyzője, Pierre Gasly.

Pierre Gasly is elbúcsúzott a legendától Forrás: Pierre Gasly/Instagram

A korábbi F1-es pilóta, a brazil Felipe Massa sem feledkezett el Peléről.

"Az olyan embernek, mint én, aki imádja a focit és a brazil válogatottat,

Pelé egy ikon, minden idők legjobbja, aki a futball mellett más sportágak képviselőit is inspirálta. Pelé hagyatéka örök, akárcsak ő.

Részvétem a Király családjának."