Fernando Alonso rémálma végre véget érhet az Aston Martinnál

Formula One Mexico City Grand Prix - Qualifying Session F1,Formula,sports Horizontal
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29: Fernando Alonso of Alpine F1 Team driving the (14) A522 on track during the qualifying session ahead of the F1 Mexico City Grand Prix, at Autodromo Hermanos Rodriguez, in Mexico City, Mexico on October 29, 2022. Daniel Cardenas / Anadolu Agency (Photo by Daniel Cardenas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A 2023-as versenyidényben talán véget érhet a kétszeres világbajnok évek óta tartó rémálma, melynek okozója a Honda.

A kétszeres világbajnok spanyol sztár életét 2015 óta keserítik meg a rendre fellépő motorhibák. Abban az évbeen 7, míg a következőkben sorrendben három, nyolc, illetve hat versenyt kellett feladnia motorhiba miatt. Mindez a McLarent hajtó Honda hibájából adódott, ami rendre cserben hagyta a spanyolt.

A helyzet azután sem javult sokat, hogy 2021-ben az Alpine csapatába igazolt, de a balszerencse áradása nem ért véget. Csak az idei szezonban hatszor esett ki motorhiba miatt, ami a legrosszabb eredmény a mezőnyben - és ismét csak a Honda motorjai voltak a ludasak. A szezon egy pontján azt mondta, hogy számításai szerint mintegy 60 pontot vettek el tőle a technikai problémák.

Fernando Alonso egy hosszan tartó rossz sorozatot zárhat le az Aston Martinnál Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Daniel Cardenas

Ezért is jelent óriási megkönnyebbülést a 41 éves veteránnak, hogy 2023-ban a Mercedes motorral hajtott Aston Martinba ülhet be. Az idő persze mindent megszépít: Alonso szerint a McLarennél még a sikeres célba érések is kínkeservesek voltak, míg az Alpine-nal a 2022-es idény második felében "már egész szórakoztató" volt a versenyzés.