Coulthard szerint óriási különbség van Verstappen és Pérez között

Forma-1, Belga Nagydíj 2022, vasárnap, Sergio Pérez, Max Verstappen
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (L) and Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen react after finishing respectively second and first of the Belgian Formula One Grand Prix at Spa-Francorchamps racetrack in Spa, on August 28, 2022. (Photo by Geert Vanden Wijngaert / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A legendás Forma-1-es autóversenyző, David Coulthard szerint a Red Bullnál a kétszeres világbajnok Max Verstappen, valamint Sergio Pérez között nem csak az autó miatt van ekkora különbség.

A Red Bullnál Sergio Pérez nagyon jól kezdte a 2022-es szezont, Monacóban nyerni is tudott és sokáig esélye volt a vb-címre. A mexikói pilótának az idény felénél azonban elfogyott a lendülete, míg csapattársa, Max Verstappen zsinórban öt versenyt is megnyert, majd másodszor is világbajnok lett.

Pérezt sokan egyenrangú pilótanak tarják Verstappennel, ám vannak olyanok, akik szerint a holland versenyzőnek kedveznek az autót érintő fejlesztésekkel a csapatnál.

A Red Bull versenyzői, Sergio Pérez és Max Verstappen Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

David Coulthard úgy véli, egyáltalán nem csak az autó miatt van hatalmas különbség a kétszeres világbajnok javára Pérezzel szemben.

ezt akkor is el kell ismerni, ha valaki nem igazán kedveli Maxot" - mondta a skót legenda.

Pérez saját bevallása szerint jövőre újra harcba száll a vb-győzelemért, amihez minden bizonnyal lesz egy-két szava a címvédő Verstappennek is.

Forrás