Az F1-be visszatérő pilótát nem különösebben hozza lázba az új lehetőség

Forma-1, Abu-Dzabi gumi teszt, Nico Hülkenberg, Haas
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 22: Nico Hulkenberg, Haas F1 Team during the Abu Dhabi November testing at Yas Marina Circuit on Tuesday November 22, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg három év után tér vissza a Forma-1 mezőnyébe, de, ahogy az elmúlt évek távolléte, úgy a visszatérése sem hozza különösebben lázba.

A most 35 éves német pilóta a 2019-es idény végén hagyta el az F1-es Renault csapatot, és vele együtt az egész sorozatot. Azóta nem volt állandó ülése, csak beugróként ült néha a volán mögé a Racing Point/Aston Martin csapatnál.

A 2023-as idényben azonban ő lesz a Haas egyik pilótája, aki Mick Schumacher helyét veszi át a csapatban. Mint azt a RacingNews 365-nek elmondta, az elmúlt két évben egy csöppet sem stresszelte, hogy lesz-e még valaha állandó helye a sorozatba.

"Élveztem a versenyzésen kívüli életet. Amellett, hogy nyugodtabb az élet, egy csomó más előnye is van. Aztán valahogy mégis visszakúszott a vágy, hogy visszatérjek a rajtrácsra, hogy versenyezzek, hogy szétrúgjak egy-két segget, szóval, hog ismét versenyezzek. De aggódni nem aggódtam. Kicsit idősebb lettem, és kicsit bölcsebb is. Azt hiszem, hogy a munka-élet egyensúllyal korábban sem volt gondom, de most, hogy már apa lettem, végképp egészen más a dolog. Nem aggódok, hogy mi lesz. Mondjuk, csinálunk egy kis világkörüli családi utazást" - viccelt a német versenyző.