Vágólapra másolva!
Mick Schumacher hatalmas növekedést tapasztalt a Mercedes Forma–1-es működésében, mióta először látogatott el az Ezüstnyilak központjába.

A Mercedes december közepén jelentett be, hogy a 2023-as szezonra új tartalékpilótának szerződteti Schumachert 11 évvel azután, hogy édesapja, Michael is a csapatnál versenyzett. Az elmúlt két szezonban a Haasnál szereplő német pilóta azok után kapta meg a lehetőséget, hogy az amerikai csapat Nico Hülkenberget igazolta a helyére, a Ferrarival való együttműködése pedig négy év után véget ért.

Mick Schumacher a Mercedes tesztpilótája lesz 2023-ban Forrás: Twitter

„Apám 2010-től 2012-ig tagja volt ennek a csapatnak, és ez alapot adott annak, ami azóta történt – mondta Schumacher, utalva arra, hogy 2014-től kezdve sorozatban 8 konstruktőri bajnoki címet nyert az istálló az F1-ben. –

és remélhetőleg segíteni fogok nekik abban, hogy ismét előrelépjenek és fejlődjenek, és igyekszem a tudásommal is hozzájárulni ehhez."

A 23 éves német pilóta 2014-ben már meglátogatta a csapat brackley-i központját, ahol egy titkos találkozó alkalmával kipróbálhatta a szimulátort.

Hatalmas a növekedés a csapatban, ez pedig megmutatja, hogy a csapat miért van azon a színvonalon, amelyen jelenleg van. Szóval nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy többet láthatok, és mindenkit megismerhetek – nyilatkozta Schumacher. –

Sok tennivalónk van, és remélhetőleg sok olyan tudásra is szert tehetek, amelyet karrierem és életem hátralévő részében használni fogok."

Forrás