Végleg visszatér a versenysorozatba a tragikus baleset főszereplője

Forma-2, Anthoine Hubert
A picture taken on August 31, 2019 shows the damaged car of BWT Arden's French driver Anthoine Hubert following a serious accident involving several drivers during a Formula 2 race at the Spa-Francorchamps circuit in Spa, Belgium. (Photo by Remko de Waal / ANP / AFP) / Netherlands OUT - Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Miután 2019-ben a Forma–2-es Belga Nagydíj főfutamán bekövetkezett balesetben súlyos sérüléseket szenvedett, Juan Manuel Correa 2023-ban már teljes jogú pilótaként visszatér a sorozatba.

Az Eau Rouge-ban lévő emelkedő tetején az előtte megforgó Anthoine Hubert autójába 218 km/h-s sebességgel csapódott bele az ecuadori–amerikai pilóta, akinek az autója fejjel lefelé állt meg.

Hubert életét vesztette a balesetben, Correának pedig mindkét lába eltört és a gerince is megsérült.

Megműtötték, egy ideig mesterséges kómában tartották, és csak a szerencsén múlt, hogy nem kellett amputálni a jobb lábszárát, ám így is újra kellett tanulnia járni.

Correa 2021-ben tért vissza az autóversenyzés világába, az elmúlt két szezont a Forma–3-ban töltötte – az idei Holland Nagydíj sprintfutamán dobogóra is tudott állni. Az utolsó, abu-dzabi versenyhétvégén
a Van Amersfoort Racing lehetőséget adott neki az F2-ben, 2023-tól pedig már teljes jogú pilótaként lesz a csapat tagja Richard Verschoor mellett.

Ezen a rajtrácson való szereplés nemcsak önmagában eredmény, hanem egy olyan cél megvalósítása is, amely az elmúlt három évben az erőfeszítéseim középpontjában állt, tehát rengeteg érzelemmel is tölt el – magyarázta Correa. – Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amit a Van Amersfoort Racing ad nekem. Nagyon éhes és motivált vagyok és tudom, hogy a csapat is az."