Kiderült, miért nem nyerte meg a harmadik vb-címét az F1 terminátora

Forma-1, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, McLaren, 2007
MONTE CARLO, MONACO - MAY 23: Lewis Hamilton and Fernando Alonso of team McLaren Mercedes on a yacht in Monaco harbour attending the launch of the Steinmetz diamonds that will be on the side of both drivers racing helmets during previews prior to the Monaco Formula One Grand Prix at the Monte Carlo Circuit on May 23, 2007 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso korábbi, mclarenes versenymérnöke kitálalt a 2007-ben a csapaton belül jellemző szörnyű hangulatról.

Azok után, hogy a spanyol pilóta egymás után kétszer nyerte meg a Forma–1-es világbajnokságot a Renault-val, 2007-ben a McLarenhez igazolt. Az újonc Lewis Hamilton és közte az egész szezonban feszült volt a hangulat, végül az utolsó futam után mégsem közülük került ki a szezon győztese, hanem Kimi Räikkönen szerezte meg a címet. Alonso ezután rögtön visszatért korábbi csapatához, noha Mark Slade-del, a versenymérnökével jó volt a viszonya.

Fernando Alonso és Lewis Hamilton egymást akadályozták abban, hogy 2007-ben valamelyikük világbajnok legyen Forrás: Getty Images/2007 Getty Images/Mark Thompson

Tudtam, hogy olyasvalakivel dolgozok együtt, aki minden egyes versenyen próbál nyerni, szóval ez fantasztikus volt – nyilatkozta Slade, aki szerint Alonso nem a saját hibájából teljesített gyengébben a McLarennél. – Hogy őszinte legyek,

Azt hiszem, történt néhány dolog, ami felnagyította a problémákat. A menedzsment jobban is kezelhette volna a helyzetet. A dolgok nem úgy működtek, ahogy kellett volna.

Ki tudja, mi történt volna ezután? Soha nem volt problémám Fernandóval, nagyon élveztem a közös munkát."

Forrás