Vágólapra másolva!
Hihetetlen módon egymásra talált egy december elején rendezett konferencián Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, és Pep Guardiola, a Premier League-ben szereplő Manchester City futballcsapatának az edzője.

A december elején Abu Dhabiban rendezett eseményről egy német sportszergyártó által szervezett kötetlen beszélgetés során ejtett el néhány szót a Mercedes csapatfőnöke. Az már a hetekkel korábbi eseményen is jól látszott, hogy a két külön világból érkező sportvezető remekül szót ért a másikkal, Wolff szerint azonban ennél sokkal többről van szó.

"Még soha nem találkoztunk korábban, nem ismertük egymást, de, amikor hallottam beszélni Guardiolát, úgy éreztem, mintha a saját gondolataimat hallanám vissza. És ő is ugyanezt érezte és mondta az én beszédem után" - árulta el Wolff a Beyond the Grid című F1-es podcastben.

A két sportvezető ugyanott látja a siker kulcsát, és Wolff szavait olvasva egyáltalán nem kizárt, hogy lesz folytatása a beszélgetésüknek.

"Alapvetően minden a "human management"-ről szól, arról, hogy miként kezeled az embereidet. Guardiola egy olyan fickó, aki biztos, hogy része lesz a jövőbeli utamnak, a fejlődésemnek, mert annyira egy hullámhoszon vagyunk. De nem csak mi, hanem a családjaink is" - mondta Wolff.

A két sportvezető bár más és más világban mozog, a saját területén egyaránt vitán felül a legkiválóbbak közé tartozik. Wolff a Mercedesszel 2014 és 2021 között sorozatan nyolcszor nyerte meg a konstruktőri világbajnoki címet, miközben 2014 és 2020 között Lewis Hamilton révén hatszor ők adták a világbajnok pilótát is.

Eközben Guardiolát a labdarúgás egyik legnagyobb hatású edzőjének tartják, aki három-három spanyol és német bajnoki címe (előbbieket a Barcelonával, utóbbiakat a Bayern Münchennel nyerte) mellett immár négyszeres angol bajnok is a Manchester Cityvel. A katalán klubbal nyert két Bajnokok Ligáját is, és 2009-ben az első edző volt, aki egy idényben hat trófeát tudott nyerni a csapatával.