A Red Bullnál tagadják, hogy Ricciardo szerződtetésével Pérezre akarnak nyomást helyezni

Forma-1, Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) McLaren F1 Team MCL36 Mercedes-AMG F1 M13 during the F1 Lenovo Grand Prix De France 2022 on July 24th, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint Daniel Ricciardo visszatérése nem azt jelenti, hogy Sergio Pérez vetélytársat kap a csapaton belül.

A Red Bull a szezonzáró után jelentette be, hogy a korábban négy éven át, 2014 és 2018 között náluk versenyző Daniel Ricciardo visszatért a csapathoz harmadik számú pilótaként. Az ausztrál versenyző viszonylag kötetlen munkakört kapott, így fennáll annak is a lehetősége, hogy kissé elszakadjon a királykategóriától.

Ricciardo visszatérése kapcsán felmerült, hogy Sergio Pérez pozíciója veszélybe kerülhet,

ám Helmut Marko tanácsadó tisztázta az ezzel kapcsolatos helyzetet.

Daniel Ricciardo visszatért a Red Bullhoz Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

"Sergio Pérez szerintem bizonyította, hogy nagyon magas szinten versenyez. És ha Max Verstappen nincs ott, ott van Sergio. Két utcai versenyt nyert meg.

jelentette ki Marko, aki azt is elmondta, miért szerződtették Ricciardót.

"Úgy tudom, az összes csapat közül a miénké a legnagyobb szponzorbevétel. Hihetetlenül sok kötelezettségünk van, sok bemutatózás, fellépések Amerikában.

Amennyiben szükség lesz helyettesítésre, és ilyenkor jó egy versenyző, aki tudja, hogyan kell célba vinni az autót" - tette hozzá az osztrák tanácsadó.

Forrás