Hiába rázott már kezet a Porsche és a Red Bull a közös tervekre

Porsche AG - Oliver Blume Stock exchanges Hesse Person Oliver Blume Horizontal ECONOMY CAR
29 September 2022, Hessen, Frankfurt/Main: Oliver Blume, Chairman of the Board of Management of Volkswagen AG and Porsche AG, squats at a Porsche Taycan Turbo S on the sidelines of Porsche AG's IPO on the Frankfurt Stock Exchange. Photo: Arne Dedert/dpa (Photo by ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Red Bull és a Porsche képviselői már kezet is ráztak egymással a jövőbeni együttműködés kapcsán, árulta el a német márka vezérigazgatója, Oliver Blume.

A megegyezés arról szólt volna, hogy a Porsche a Red Bull oldalán tér vissza a Forma-1-be, de a megegyezés végül meghiúsult. Nyáron és ősszel is arról szóltak a hírek, hogy igen közel a megegyezés egy új partneri együttműködés kapcsán, de az egyezség végül nem jött létre, főleg azért, mert a felek nem tudtak meggyezni a csapat irányításában.

Christian Horner, aki 2005 óta a Red Bull csapatfőnöke, korábban elmondta, hogy semmilyen üzlet keretében em áldozza fel a csapat DNS-ét.

Blume megerősítette, hogy a Porsche egyenrangú partnerként érkezett volna az alakulathoz, de a Red Bull az utolsó pillanatban visszakozott.

Oliver Blume a Porsche vezérigazgatója Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

„Nagyon jól haladtak a tárgyalások, a csapatban való részesedésünkre

Egyenrangú partnerek szerettünk volna lenni, de mindenkinek joga van eldönteni, hogy szeretne-e osztozkodni. Ezzel nekünk nincs gondunk, fair tárgyalások voltak. Meglátjuk, mit hoz a jövő, milyen vonzó lehetőségek lesznek majd. Nagyon komoly programunk van, várjuk a megfelelő alkalmakat" – mondta Blume, aki szerint nem kizárt, hogy másik csapattal is tárgyalnak majd.

Az anyavállalat, a Volkswagen komolyan erőlteti az F1-es terveket, ugyanis a szintén a cégcsoporthoz tartozó Audi 2026-os érkezése már biztos, a Sauber csoporttal kötött egyezséget és a jelenleg Alfa Romeo néven futó csapatba szállnak majd be.