Max Verstappenben mély nyomokat hagyott a pu.cipárna

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj 2022, szombat, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen sits in his car during the second practice session at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 12, 2022, ahead of the Formula One Brazil Grand Prix. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Különleges interjút adott a kétszeres Forma 1-es világbajnok, Max Verstappen a Viaplaynek. A holland világklasszis versenyző elmondta, van egy eszköz, amit soha többet nem hajlandó használni. Talán ennél is érdekesebb, hogy ezt hogyan hívta ezt az édesapja.

Verstappen a pályafutása egy korábbi időszakából msélt egy igazán érdekes történetet. Annak tudatában nem is annyira meglepő a dolog, hogy az édesapja elképesztő nyomás alá helyezte a karrierje első időszakában, ebből adott egy újabb ízelítőt.

„A második hely igazán szörnyű, mert az az első vesztes. Az apám mindig ezt mondta nekem, amivel mindig alaposan fel is húzott"

- mondta a címvédő Jos Verstappenről, ám ez még semmi. Amikor meghívták egy F3-as tesztre korábban, pár kör után már nem tudta felemelni a fejét az erőhatások, így Valenciában ki kellett párnáznia a feje melletti oldalt, hogy ne tudjon mozogni.

Max Verstappen soha nem használja a párnázást, ennek is az édesapja az oka Forrás: AFP/Mauro Pimentel

"Az óramutató járásával ellentétes irányban haladt a pálya, ami csak tovább rontott a helyzeten. Normál esetben a másik irányban körözünk, és a nyakunk hozzászokik az erőhatásokhoz.

Az apám pu.cipárnának hívta, miközben nem tudtam tartani a fejemet! Pontosan attól a naptól kezdve nem vagyok hajlandó használni a párnázást"

- mondta Verstappen, aki hozzátette, amikor 2020-ban megérkeztek Mugellóba, senki nem tudta, hogy mennyire lesz kemény, így több pilóta is használta a párnázást.

"A csapat természetesen megkérdezte, hogy

– árulta el nevetve a holland világbajnok.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!