Apja rekordjának megdöntéséhez segítheti a hétszeres világbajnokot Mick Schumacher

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Mick Schumacher
AUTODROMO HERMANOS RODRIGUEZ, MEXICO - OCTOBER 30: Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Mexico City GP at Autodromo Hermanos Rodriguez on Sunday October 30, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Michael Schumacher fia, Mick, apja egykori csapatához, a Mercedeshez került tartalékversenyzőnek. A fiatal pilóta abban bízik, hogy a világbajnoki címért küzdhetnek majd, ráadásul apja rekodjának megdöntéséhez is hozzásegítheti a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher három évig versenyzett a Mercedesnél, majd innen vonult vissza. A legendás pilóta segített az alapok megteremtésében, majd a sikerkorszak csak azt követően jött, és Lewis Hamilton is hétszeres világbajnokká vált. Schumacher fia, Mick, az apja nyomdokaiba lépett, igaz, csak tartalékversenyzőnek szerződtette a Mercedes.

"Természetesen óriási itt lenni egy német gyártónál, ennek a konszernnek a tagjának lenni, ahol a legjobbamat nyújthatom és továbbfejlődhetek. Sokat jelent ez.

Alig várom, hogy mindenkivel együtt dolgozhassak itt. Remélem, kihozunk belőle valami jót, és megszerezzük a bajnoki címet"- nyilatkozta a német pilóta, aki kiemelte, apja hatalmas szerepet játszott abban, hogy a Mercedes sikeres csapattá váljon.

Izgatottan várom, hogy milyen lehetőségeink lesznek a következő évben. Remélhetőleg én is sokat hozzátehetek majd. És remélem, hogy a világbajnoki címért fogunk küzdeni az év végén" - tette hozzá Mick Schumacher.

Ha így lesz, a csapat sztárja, Lewis Hamilton esélyt kaphat arra, hogy Michael Schumacher rekordját megdöntve nyolcszoros világbajnokká váljon. Mick Schumacher ebben az esetben elmondhatná, ő is segített az apja rekordjának megdöntésében.

Forrás

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.