Elkelt az utolsó rajtszám is az F1 jövő évi szezonjára

Nyck de Vries
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Nyck de Vries of Holland and Scuderia AlphaTauri meets the press during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Utolsóként a kétszeres világbajnok Max Verstappen honfitársa, Nyck de Vries is eldöntötte, melyik számot szeretné az autóján viselni a Forma–1 2023-as idényében.

A 27 éves holland pilóta idén az Olasz Nagydíjon beugróként mutatkozott be a sportágban, ahol Alexander Albont kellett helyettesítenie. Mindezt egy kilencedik hellyel tette, amivel felhívta magára a Red Bull figyelmét is, így az Alpine-hoz távozó Pierre Gasly helyére szerződtette őt az AlphaTauri alappilótának.

A három újonc versenyző közül már csak De Vriesnek kellett rajtszámot választania magának, miután Oscar Piastri (81) és Logan Sargeant (2) is döntött –

a holland végül a 21-es mellett tette le a voksát.

Legutóbb ezt a rajtszámot a mexikói Esteban Gutiérrez viselte, ám mivel több mint két éve (2016 óta) szabad volt ez a szám, De Vries szabadon lecsaphatott rá.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!