Vágólapra másolva!
George Russell tavaly került a Williamstől a Mercedes Forma-1-es csapathoz.A 24 éves pilóta elárulta, hogy az egyik legnagyobb nehézséget a PR-események, az edzések, illetve a pihenés közötti egyensúly megtalálása jelentette számra.

Egy Forma-1-es hétvége csütörtöktől vasárnapig tart, azonban a csütörtöki napot megelőzően gyakran vannak események, amelyeken a versenyzőknek részt kell venniük. A marketing és a PR-tevékenységek minden versenyző időbeosztásából rengeteg időt elvesznek, de még inkább, ha a rajtrács egyik legnagyobb és legsikeresebb csapatánál versenyeznek.

Russell elmondta, minden egyes nap, amikor a kameráknak és a rajongóknak kell mosolyognia, eggyel kevesebb napot jelent az edzésre vagy a regenerálódásra, és ez az, amit a következő szezonban meg kell tanulnia, hogy hogyan lehet ebben megtalálni az egyensúlyt.

És ehhez még hozzájönnek a repülőutak, a szállodai szobákban egyedül eltöltött éjszakák. Ez csak egy része annak, hogy a Mercedes pilótája vagy" – idézi Russelt a planetf1.com

Russelnek még szoknia kell a kamerákat Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Russell persze tudja, hogy a PR-eseményeken való részvétel fontos része a Forma-1-es versenyzői életnek. Tisztában van vele, hogy a Mercedes szponzorai nélkül nem tudná végezni a munkáját, ők viszont cserébe akarnak valamit cserébe, például azt, hogy a versenyzők jelen legyenek a rendezvényeiken.

„Az biztos, hogy valószínűleg jobb egyensúlyt kell találni, de végső soron nem tudunk versenyezni a szponzoraink nélkül, és ők a fő oka annak, hogy a csapat ilyen sikeres"

- folytatta Russel, aki felelevenítette a brazíliai versenyt, ahol az utolsó 15 körben hatalmas nyomás volt rajta, így fizikálisan és mentálisan is rendkívül fárasztó volt a verseny hajrája.

George Russel és Carlos Sainz a Sao Paulo-i Nagydíj után Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Stringer

„Szeretném tudni, mennyi volt a pulzusszámom, de biztos vagyok benne, hogy jóval száznyolcvan fölött volt.

De nem számít, mennyire vagy fitt, mindig nehéz lesz" – tette hozzá a brit pilóta, aki az előző szezonban megnyerte a Sao Paulo-i Nagydíjat.