A Ferrari Hornert akarta, be kellett érnie Vasseurrel

Forma-1, Monacói Nagydíj, Christian Horner, Mattia Binotto
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 29: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto on the grid ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 29, 2022 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Scuderia Ferrari megkereste Christian Hornert a csapatfőnöki ajánlattal, miután Mattia Binotto, az olasz istálló vezetője lemondott pozíciójáról. A Sportsmail úgy tudja, az angol szakembernek azonban eszébe sem jutott váltani, főleg úgy, hogy ő a sportág leghosszabb ideje ugyanazon a helyen dolgozó csapatvezetője: 2005 óta irányítja a Red Bull Racinget. 

Az egyeztetéseket közelről figyelő források szerint Hornert elsősorban a Ferrarit behálózó túl sok politika és ego tartotta vissza. Így aztán az olaszok végül Frédéric Vasseur mellett döntöttek, aki az Alfa Romeotól érkezik Binotto helyére.

Christian Horner és Mattia Binotto, amikor még mindketten csapatfőnökök voltak Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Szakértők szerint kinevezése megerősíti pozíciójában a Ferrari első számú pilótáját, Charles Leclercet, aki kifejezetten jó kapcsolatban van az 54 éves mérnökkel még a GP3-as és a Forma-2-es időkből. Vasseur a Ferrari első nem olasz főnöke 2007 óta.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!