Mémekkel poénkodnak az ellenfelek a Forma-1-es csapatfőnök-keringőn

F1 Grand Prix of Emilia Romagna - Sprint NurPhoto F1 Rolex Gran Premio Emilia-ROmagna F1 Italy Imola - Italy April 23 2022 23th April 2022 Races F1 Races Horizontal RACE F1
Otmar Szafnauer Alpine Team Manager during the F1 Rolex Gran Premio Del Made in Italy e Dell'Emilia-Romagna on April 22-24, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden délelőtt az Alfa Romeo előbb nyilvánosságra hozta, hogy Frédéric Vasseur távozik a csapat éléről, majd néhány perccel később a Ferrari bejelentette, hogy januártól az 54 éves francia szakember irányítja a Scuderiát. Ezt követően az Alfa Romeo és a McLaren is megnevezte a 2023-as vezetőjét. Az Alfa Romeo vezérigazgatói posztjára a McLarentől távozó Andreas Seidl került, míg utóbbi istálló vezetését az eddigi versenyigazgató, Andrea Stella kapta. Ezzel kevesebb mint egy nap alatt a tízből négy istállónál történt változás vezetői szinten, a riválisok rögtön viccet csináltak az elképesztő csapatfőnök-keringőből.

A kavarodásból kimaradt riválisok azonnal poént csináltak a keddi bejelentésekből.

"Brékinig: Nincs mit bejelentenünk, ezért itt egy fotó a Főnökről"

– írta a Mercedes csapat, amely posztolt egy képet Toto Wolffról, aki egy karácsonyi összejövetelen mosolyog.

A Haas csapat sem hagyta ki a lehetőséget, és kitettek egy fotót Günther Steinerről "Itt van a minék" felkiáltással.

Az Alpine csapatnál az idén év elején munkába álló Otmar Szafnauerről osztott meg egy képet, amin a román származású amerikai szakember a telefonját a kezében tartva ébred rá, hogy lassan már régi bútordarabnak fog számítani az új csapatánál. "Megnézed a telefonod, és rájössz, hogy te vagy az ötödik leghosszabb ideje hivatalban lévő csapatfőnök az F1-ben mindössze kilenc hónap munka után" - írták Otmar Szafnauer képéhez.