Tovább folytatódik a csapatfőnök-keringő a Forma-1-ben

Forma-1, Lando Norris, McLaren, Valtteri Bottas, Alfa Romeo, Bahrein teszt 2022, 3. nap
McLaren's British driver Lando Norris (front) and Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas (back) drive during the third day of Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 12, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo és a McLaren is megnevezte a 2023-as vezetőjét: a hinwiliek vezérigazgatói posztjára a wokingiaktól távozó Andreas Seidl került, míg utóbbi istálló vezetését az eddigi versenyigazgató, Andrea Stella veszi át.

Azok után, hogy korábban Mattia Binotto lemondott a Ferrari csapatfőnöki posztjáról, hétfőn pedig Jost Capito bejelentette a távozását a Williamstől, kedden még több istálló vezetői pozíciójának kilétére derült fény.

Az Alfa Romeo előbb nyilvánosságra hozta, hogy Frédéric Vasseur távozik a csapat éléről, majd néhány perccel később a Ferrari bejelentette, hogy januártól az 54 éves francia szakember irányítja a Scuderiát.

Ezután a hinwili istálló vezetői posztja sem maradt sokáig üresen, ugyanis Andreas Seidl, a McLaren eddigi vezetője veszi át januártól a Sauber Group vezérigazgatói posztját, ahol Vasseur ügyvezetői feladatait látja majd el. Seidl tehát nem csapatfőnökként fogja irányítani az Alfa Romeót, ám az ő feladata lesz az is, hogy kiválassza a csapat 2023-as vezetőjét.

Továbbá ez az Audi számára azt is jelentheti, hogy 2026-tól a német szakember vezeti az F1-hez csatlakozó istállót, hiszen a német márka is közleményt adott ki, melyben üdvözölte Seidl érkezését.

A McLaren már meg is nevezte Seidl utódját: az eddigi versenyigazgató, Andrea Stella lesz a Lando Norris-Oscar Piastri páros főnöke.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!