A Forma-1 vezérigazgatója kannibálnak nevezte a világbajnok Verstappent

Max Verstappen
Max Verstappen of Red Bull Racing on the podium after the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 20, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója kétli, hogy a Red Bull és Max Verstappen továbbra is olyan meggyőzően uralja majd a mezőnyt, mint 2022-ben.

2022-ben az új technikai szabályoknak köszönhetően mindenki szorosabb csatát várt, ennek ellenére Verstappen már négy futammal a vége előtt megnyerte a világbajnoki címet, ráadásul új rekordot állított fel az egy szezonban szerzett győzelmek és pontok számát tekintve: 15 győzelmet aratott, és 454 pontot gyűjtött.

Stefano Domenicali (balra) a Forma-1 vezérigazgatója Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Lars Baron

Verstappen dominanciájának köszönhetően a Red Bull 2013 óta először szerezte meg a konstruktőri világbajnoki címet is. Stefano Domenicali megjegyezte, hogy a csapat fölénye részben annak köszönhető, hogy az évad során nem voltak hatékony ellenfelek, többek között a korábban domináns Mercedes teljesítményének visszaesése miatt is.

"A szezon gyorsan eldőlt, két okból kifolyólag. Max Verstappen és a Red Bull együttesen az első ok. Ne felejtsük el, hogy Max négy futam után azt mondta, hogy nins esélye a címvédésre. A nehéz kezdés után aztán elképesztő munkát végeztek" - mondta Domenicali a Gazzetta dello Sportnak.

- folytatta az olasz sportvezető.

Domenicali elmondta, arra számít, hogy a többi csapat felzárkózik a Red Bullhoz, amint jobban hozzászoknak az új szabályokhoz, például ahhoz, hogy költségvetési plafonon belül kell működniük.

"A jelenlegi szabályok mellett a költségvetési sapkának köszönhetően gazdasági szinten is arra számítok, hogy sok csapat közelebb kerül egymáshoz,

és arra számítok, hogy a csapatok győzelmi ciklusai sokkal rövidebb ideig tartanak majd"

- mondta Domenicali.

A holland világbajnok Max Verstappen Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki

Az olasz sportvezető elismeréssel szólt Verstappen 2022-ben végzett munkájáról is, dicsérte a holland teljesítményét a magas színvonalú mezőnyben.

"Nem akarom kicsinyíteni egy olyan versenyző teljesítményét, mint Verstappen.

- mondta Domenicali.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.