Az Aston Martin technikai igazgatója a gyerekeivel tesztelteti az új autót

Abu Dhabi F1 GP 2022 - Sunday NurPhoto General news Motorsport Abu Dhabi F1 Grand Prix 2022 Horizontal SPORT F1 GRAND PRIX
Az Aston Martin csapatnak komoly céljai vannak
Vágólapra másolva!
Dan Fallows, az Aston Martin Forma–1-es csapat technikai igazgatója elárulta, hogy a jövő évi AMR23-as autó jelentősen más lesz az idei autóhoz képest.

Az új modell az első, amelyet a korábban a Red Bullnál dolgozó Fallows és a korábban a Mercedes alkalmazásában álló Eric Blandin aerodinamikai vezető irányítása alatt kezdtek fejleszteni.

Az idei AMR22-t a koncepcióváltás jegyében tervezték, és a szezon során már jelentős fejlesztéseket hajtottak végre rajta. Fallows úgy látja, a jövő évi autó egy újabb lépést jelent majd az Aston Martin életében.

"Van egy határ, amit a jelenlegi szabályokkal megtehetünk.

– mondta arra a kérdésre, hogy milyen lesz az új autó formája.

"Mindig azt mondják, hogy mind ugyanúgy néz ki, apu! De a szabályok keretein belül, az AMR23-on jelentős különbségek vannak."

Dan Fallows korábban a Red Bull Racing csapatnál dolgozott Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Lars Baron

Az FIA által a poroszkálás és a pattogás ellen bevezetett padlólemez-változások minden csapatot nagyobb változtatásokra kényszerítettek.

Szóval meg kellett próbálnunk leküzdeni ezt a lemaradást, ahogy mindenki más is teszi majd" - mondta Fallows.

Az Aston Martin az év utolsó részében a kilencedikről a hetedik helyre jött fel a világbajnokságon, Fallows szerint ez azt jelzi, hogy a csapat jó irányba halad a fejlesztésekkel.

"Ez nagyban hozzájárult a jövő évi önbizalom építéshez. Egyértelműen egy olyan autóval kezdtük az évet, amely nem ott volt, ahol szerettük volna. Később aztán

- folytatta Fallows, akit a Red Bullnál töltött évek után lenyűgözött az Aston Martin csapata.

Az Aston Martin csapatnak komoly céljai vannak Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

"El voltam ragadtatva a technikai beszélgetések szintjétől, amióta ide kerültem. Ez egy rendkívül szenvedélyes, nagyon tehetséges csapat, akik közül néhányan már nagyon régóta itt vannak, és hatalmas tapasztalattal rendelkeznek.

– tette hozzá az technikai igazgatója.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.