Nagyon meglepődött a hatalmas megtiszteltetés után a szezon meglepetésembere

Forma-1, Kevin Magnussen
AUTóDROMO JOSé CARLOS PACE, BRAZIL - NOVEMBER 11: Kevin Magnussen, Haas F1 Team celebrates pole position during the Sao Paulo GP at Autódromo José Carlos Pace on Friday November 11, 2022 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Két év kihagyás után Kevin Magnussennek adták át az F1 egyik legértékesebb díját, a Lorenzo Bandiniről elnevezett trófeát.

1992 óta Olaszországban kapja meg a Ferrari egykori versenyzőjéről elnevezett díjat a Forma–1 egyik pilótája vagy csapata, aki az adott szezonban valamilyen szempontból különleges eredményt ért el.

2020-ban elmaradt a díjátadó, tavaly pedig a 2019-es évre ítélték oda Charles Leclerc-nek a trófeát, amit így idén lényegében két szezonnyi kihagyás után kapott meg ismét valaki.

Ez a valaki Kevin Magnussen volt, aki Nyikita Mazepin helyén az utolsó pillanatban tért vissza az F1-be, majd a Haasszal egyből ötödik helyet szerzett a szezonnyitón, a Sao Pauló-i Nagydíjon pedig bombameglepetésre pole pozíciót szerzett a sprintfutamra – utóbbi eredményét már úgy érte el, hogy ismert volt: övé az idei Bandini-trófea.

A dán pilóta a hétvégén vette át a díjat az istálló legfőbb képviselőinek jelenlétében, majd boldogan értékelte a pillanatot.

A következő célom, hogy visszatérjek a dobogóra annyi év után – nyilatkozta Magnussen, aki eddig csak a legelső versenyhétvégéjén, a 2014-es szezonnyitón állhatott a pódiumra. – Megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak erre a díjra. Megtisztelő megkapni a trófeát, amit Lorenzo Bandiniről, a helyi hősről neveztek el, aki szép eredményeket ért el a Ferrarival.

Ami a világbajnokokat illeti,

eddig csak Michael Schumacher kapta meg olyan szezonért (2002) a Bandini-díjat, amikor vb-címet szerzett,

de Jacques Villeneuve, Lewis Hamilton, Jenson Button, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Nico Rosberg és Max Verstappen is azok közé tartozik, aki vb-trófea mellett Bandini-díjjal is büszkélkedhet már.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!