Megdöbbentő döntés: élete legrosszabb szezonja után is Hamiltont választották a legjobbnak

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj 2022, szombat, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton arrives before the third practice session ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city of Abu Dhabi on November 19, 2022. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
Az idén visszavonult, négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel kapta az Autosport című szaklap életműdíját. A Forma–1 számos díjat begyűjtött a nemzetközi autósport angliai gáláján, hiszen az év versenyzőjének Max Verstappent, az év autójának a Red Bull RB18-asát, az év újoncának Csou Kuan-jüt, az év brit pilótájának Lewis Hamiltont, az év legjobb pillanatának pedig George Russell Sao Pauló-i győzelmét választották.

A 35 éves Vettel az úgynevezett Gregor Grant-díjat vasárnap este, a Londonban tartott gála keretében vette át.
„Azt hiszem,

– mondta, és hozzátette, tíz évvel ezelőtt még úgy gondolta, ez egy „normális életvitel", mostanra azonban rájött, hogy valójában keveseknek adatik meg ez a kiváltság.

Sebastian Vettel és Max Verstappen is díjat kapott Londonban Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Bryn Lennon

„Nem arról van szó, hogy nem szeretem már a Forma–1-et, az utolsó néhány versenyt is ugyanúgy tudtam élvezni.

– jelentette ki a német versenyző, aki elsősorban azzal indokolta búcsúját az autósport elitkategóriájától, hogy több időt szeretne a családjával tölteni.

Vettel a Red Bull istállóval nyerte mind a négy egyéni vb-címét, mégpedig sorozatban, 2010 és 2013 között. Pályafutása során 299 F1-es futamon indult és 53-szor győzött.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!