Vágólapra másolva!
Az elektromos tereprali-bajnokságban csapatvezetőként versengenek a korábbi mercedeses csapattársak, és idén nagy hátrányból fordítva Hamilton csapata legyőzte Rosbergét.

Az elektromos tereprali-bajnokság, az Extreme E tíz csapatos második idényét Lewis Hamilton X44 nevű csapata nyerte, vagyis elvette a koronát a címvédő Nico Rosberg vezette RXR-től.

A bajnokságban kötelezően férfi és női versenyzőket is indítania kell a csapatoknak, Hamiltonéban a ralis legenda, Sébastien Loeb és a spanyol Cristina Gutiérrez kapott helyet. „Nagyon büszke vagyok a csapatra és a két lenyűgöző versenyzőre" – írta Instagram-sztorijában a hétszeres világbajnok.

Hamilton dicsérete Forrás: Instagram

A záró fordulót Uruguayban rendezték, nagy előnnyel érkezett ide a címvédő Rosberg együttese, de a hétvége mindkét élcsapatnak sok problémát tartogatott. Mindkettőnél volt egy felborulás, az X44-nek ez a kasztnicsere miatt időbüntetést is jelentett a kvalifikáción, amit végül azért nem fellebbeztek meg a The Race beszámolója alapján, hogy ne ilyen körülmények között dőljön el a küzdelem sorsa.

Rosbergéknél komolyabb következménnyel járt a baleset, mert az autójukat kizárták, amiért a "bokszutcában" túl sok szerelő vette körül a sérült járművet.

Ezt követően Hamiltonék versenyzőjének csak arra kellett figyelnie, hogy az időbüntetéssel sújtott rivális nyomában maradva beérjen a pályán a 4. pozícióban, mert a 3. helyért járó pontok a sikert jelentették az összetettben.