Vettel kritizálta a Haast Schumacher miatt

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Mick Schumacher, Sebastian Vettel
AUTODROMO HERMANOS RODRIGUEZ, MEXICO - OCTOBER 30: Sebastian Vettel, Aston Martin, chats with Mick Schumacher, Haas F1 Team during the Mexico City GP at Autodromo Hermanos Rodriguez on Sunday October 30, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Szerinte nem csak a pilóta tehet arról, hogy nem szállította a megfelelő eredményeket, bár elismerte, hogy Schumacher is követett el hibákat.

Jövőre a mezőny két idei német pilótájából egyik sem lesz a rajtrácson, Sebastian Vettel visszavonul, Mick Schumachert pedig nem tartja meg a Haas, egy másik németre, Nico Hülkenbergre cseréli. Vettel sajnálatát fejezte ki barátja távozása miatt, akiről egyelőre nem tudni, hol folytatja a karrierjét; újabban a Mercedesszel hozták összefüggésbe egy tartalékpilótai állás kapcsán.

„Természetesen ez keserű számára, sajnálom – mondta. – Azt gondolom, a Haas csapatvezetését gyakran...gyakran nehéz volt megérteni."

Vettel és Mick Schumacher Forrás: Andy Hone / LAT Images/LAT Images/Haas F1 Team/Andy Hone

„Ez a szezon nem volt egyszerű neki. Több helyen ő is valószínűleg hibázott, de azt gondolom, a csapata sem volt ártatlan, kívülről legalábbis így néz ki."

Tény, a Haas sokszor menedzselte rosszul a futamokat, míg a fiatal pilóta a nagy anyagi károkkal járó balesetekkel lőtte lábon magát.