Vágólapra másolva!
A vezérigazgató Benedetto Vigna is megemlítette a fejlődés tényét, ettől függetlenül javulásra szólította fel a csapatot. Rámutatott, hogy a második hely nem elégséges.

A Ferrarinál az elvesztett bajnoki küzdelem szomorúsága mellett felhívják a figyelmet rá, hogy az előző két esztendőhöz képest így is komoly előrelépést mutattak, amikor nemhogy a bajnoki ezüstérem elérhetetlen volt számukra, még futamgyőzelemig sem jutottak el. A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna szintén kitért erre a csapat értékelésében, de nála erősebb a kellemetlen érzés, hogy nem teljesítették az elvárásokat.

– idézte őt a FormulaPassion.it. – Javultunk valamelyest, ennek örülök, de a második helynek nem. Viszont úgy gondolom, a csapatban minden megvan, ami a fejlődéshez szükséges."

A Ferrari idénye felemásra sikerült Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

Az a hír járja az olasz sajtóban, hogy Mattia Binotto nem maradhat a csapatfőnöki tisztségben, ezt egyelőre cáfolja az istálló. Az egyik pilóta, Carlos Sainz nem ért egyet a gyors sikereket váró kritikusokkal, türelemre int.

„Rómát sem egy nap alatt építették fel – nyilatkozta a Sky Sportsnak a szezon végén. – Figyelembe kell venni, honnan kapaszkodtunk fel. Az előző két szezonban óriásit fejlődtünk, a csapat jól dolgozik."

„Házon belül nagyon önkritikusak vagyunk, de a nyilvánosság előtt a csapat minden tagját védjük."