Vágólapra másolva!
A McLaren főnöke, Zak Brown úgy véli, ha Daniel Ricciardo kap még egy F1-es versenyzői ülést, akkor "újraépítheti" a karrierjét. Az ausztrált a 2022-es szezon végén bocsátotta el a McLaren, miután Lando Norris mellett gyenge teljesítményt nyújtott a wokingi alakulatnál eltöltött két év alatt.

Mivel nem sikerült megoldást találni Ricciardo gondjainak enyhítésére, Brown úgy döntött, hogy Oscar Piastrit szerződteti az Alpine-tól, hogy a fiatalabb ausztrálnak versenyzői ülést adjon, amint a nyolcszoros nagydíjgyőztes Ricciardóval megegyeznek.

Az ausztrál nem tudott máshol helyet szerezni a 2023-as rajtrácson, így visszatért a Red Bullhoz, ahol a harmadik pilóta szerepét tölti be Max Verstappen és Sergio Pérez árnyékában.

Így versenyezni minden bizonnyal kevés esélye lesz az ausztrálnak, hacsak valami nem történik Verstappennel vagy Pérezzel a 2023-as év során.

Brown azonban továbbra is hisz abban, hogy Ricciardónak van keresnivalója az F1-ben - és úgy véli, vissza fog térni a régi önmagához. Nico Hülkenberg példájára hivatkozik, aki legutóbb 2019-ben versenyzett, most viszont visszatért főállásban a Haas csapat pilótájaként.

Brown hisz abban, hogy Ricciardo visszavághat

- mondta Brown a médiának a RacingNews365.com kérdésére, hogy Ricciardo hírneve sérült-e a McLarenes időszak alatt.

- vont párhuzamot a két versenyző között a csapatfőnök.

Nem marketing alapon döntöttek
Brown határozottan kizárta a pusztán anyagi megfontolást a Ricciardóról Piastrira való váltás kapcsán.

- magyarázta.

"Szerencsések vagyunk, hogy van Lando, és szerintem az emberek egyszerűen még nem ismerik Oscart - ez még ki kell, hogy alakuljon.

A McLarent szponzoráló emberek tudják, hogy mindent megteszünk azért, hogy a legjobb versenyzőket szerezzük meg. Oscar személyisége idővel ki fog jönni, csak még nem mutatkozik meg. Oscar és Daniel sokat beszélgettek, és Daniel teljesen megértette a döntésünk okait.

Igazságtalan lenne azt mondani, hogy Oscar elvette a helyét."

Forrás