Marko: Verstappen helyett magát kell okolnia Péreznek a kudarcért

Forma-1, Sergio Pérez
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 18: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 18, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Red Bull második legfontosabb döntéshozó embere szerint Pérez rosszul bánt a gumikkal és Hamilton előzésénél is időt vesztett, ezért nem tudta megkaparintani az ezüstérmet az összetettben.

Nem sikerült fennállása során először a Red Bull pilótáinak kisajátítani a tabella első két helyét. Az utolsó futamon az döntött Sergio Pérez és Charles Leclerc csatájában, hogy melyikük végez előrébb.

Ez az utolsó pillanatig nyitott kérdés volt, mert a bokszban eggyel többször járó Pérez a frissebb gumin nagyot hajrázott és felzárkózott a 2. helyezett ferrarisra, de pont elfogytak a körök, mire támadási közelségbe került volna. Helmut Marko szerint a mexikói magát okolhatja, amiért nem jött össze a kívánt eredmény.

Pérez kikapott Leclerc-től Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„A két kiállás helyes választás volt vele, de a Ferrari gumikopása sokkal jobb volt, mint amire számítottunk – nyilatkozta az istálló második legfontosabb döntéshozó embere a Red Bullhoz tartozó Servus TV-nek. – [Carlos] Sainz úgy ment, ahogy vártuk, de Leclerc nem!"

„Később megpróbálta megelőzni [Lewis] Hamiltont, aki egyből visszaelőzte [mielőtt végleg lehagyta]. Ezzel 1,3 másodpercet vesztett."

Marko nem említette, de Pérez azzal is pórul járt, hogy két lekörözött csatája során nem engedték el zökkenőmentesen. A versenyző ezzel szemben azt kifogásolta, hogy amikor az élen haladó Max Verstappen nyomában autózott, nem engedték előre és nem tudta az optimális tempót menni.