Vettel megköszönte az elképesztő támogatást

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Sebastian Vettel
Sebatian Vettel before the drivers parade ahead of the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 20, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Nagyszerű vezetéssel, pontszerzéssel zárta utolsó F1-es versenyét, pedig nem a legjobb stratégiát találta ki neki az Aston Martin. A négyszeres bajnok megköszönte a szurkolóknak a támogatást.

A szezonzáró verseny után kivételesen nem csak az első három helyezettel, hanem a visszavonuló Sebastian Vettellel is interjút készítettek a hivatalos adásban közvetlenül a leintés után. A négyszeres világbajnok remek formába lendült a szezon második felében, a sok csatával tarkított utolsó versenyét is ponttal zárta.

Vettel az utolsó versenyét teljesítette az F1-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

„Örültem volna, ha még több ponttal tudunk zárni, de nagyon élveztem a futamot! Teljesen más volt a nagydíj felvezetése a megszokottól, de amint kialudtak a lámpák, versenymódba tudtam kapcsolni" – jelentette ki.

„Ezért kár, mert [az Alfa Romeo ellen] szerintem meg tudtuk volna fordítani az állást a konstruktőri pontversenyben. Daniel [Ricciardo] és én jó csatát vívtunk a végén és örülök, hogy mindketten ponttal zártunk, jó hétvége volt ez."

Vettel az utolsó versenyén Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Hasan Bratic

Vettel a bajnokság 12. helyén zárt, ugyanannyi ponttal, mint a 11. Ricciardo. Utolsó nagydíjhétvégéjén sok pilótatársa nyilatkozott róla elismerően, ahogy a közönségből is sokan különleges feliratokkal üzentek neki. A német megköszönte a támogatást.

„Nagy nap a mostani számomra és hálás vagyok a rengeteg támogatásért! A sok-sok zászló, amit látok, még különlegesebbé tette a futamot számomra. Biztos vagyok abban, hogy hiányozni fog mindez. Köszönöm az üzeneteket, a leveleket, a támogatást és a szeretetet!"

„Sok olyat, ami ráébresztett, hogy nagy megtiszteltetés az, hogy itt lehettem és hogy mekkora felelősséggel járt mindez. Próbáltam más pilótáknak is átadni azt, amit én is képviselek, hogy vannak sokkal fontosabb dolgok is a versenyzésnél. Ha lesz olyan, aki ezt átveszi tőlem, azt már sikerként könyvelem el. Nagyon nagy boldogság volt az egész pályafutásom és az, hogy itt lehettem, köszönöm!"