Kiderült, hogyan büntetik az ütközést okozó Ricciardót

Forma-1, Sao Pauló-i Nagydíj, Kevin Magnussen, Haas, Daniel Ricciardo, McLaren
McLaren's Australian driver Daniel Ricciardo (L) and Haas F1 Team's Danish driver Kevin Magnussen go off the track after crashing during the Formula One Brazil Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 13, 2022. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)
Vágólapra másolva!
A McLaren pilótája az utolsó futamán bűnhődik Kevin Magnussen kilökése miatt, rajtbüntetést kap az Abu-dzabi Nagydíjra.

A brazíliai verseny első körében Daniel Ricciardo kiforgatta Kevin Magnussent az egyik kanyarnál, méghozzá olyan szerencsétlenül, hogy az irányíthatatlan Haas a hátuljával eltalálta a vétkest, ezzel mindkét pilóta futama hamar véget ért.

Magnussen szempontjából furcsa véletlen, hogy

ez volt a karrierje második kiesése az első körben, és az előző eset szintén Interlagosban történt 2017-ben, szintén egy McLarennel való ütközés következtében.

A baleset nem maradt retorzió nélkül, és a sportfelügyelők három rajthelyes büntetést adtak Riccciardónak a szezon, és talán az ausztrál F1-es karrierjének utolsó futamára, a hétvégén esedékes Abu-dzabi Nagydíjra.

Ricciardo két büntetőpontot is kapott a jogosítványába, amivel 8-nál jár, de nem kell aggódnia a 12-es határ elérése és az eltiltás veszélye miatt, hiszen jövőre nem lesz a mezőny tagja.