Vágólapra másolva!
Maga is meglepődött, milyen jó tempót diktált a futamon. A fékhűtőjébe egy sisakfólia repült bele, ez siklatta félre a stratégiáját.

A Mercedes a kettős győzelmével közelebb lopózott a Ferrarihoz a konstruktőri tabellán, de mivel Carlos Sainz a 3., Charles Leclerc a 4. helyen ért célba, még mindig az olaszoké a második pozíció. A dobogós Sainz örül az eredményének, mert hamar borította a haditervét egy eldobott sisakfólia, ami ráragadt a fékhűtőjére és túlmelegítette a fékeket.

Ez már a második olyan alkalom volt idén, hogy a Ferrari autóját idő előtt ki kellett hívni a bokszba megtisztítani egy fóliától, Spában Leclerc járt pórul.

Sainz a dobogón Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

„Sok tényező ellenem szólt. A büntetés a rajtrácson, majd a fékek miatt a háromkiállásos taktikát kellett választanunk, miközben a két kiállás volt a megfelelő stratégia. Ezek miatt végig lépéshátrányban voltam – mondta Sainz. – Mindazonáltal keményen nyomtam a gázt, jól felzárkóztam. A hétvégén nagyon jó tempót mentem."

„Emiatt átfut az agyamon, hogy a Mercikkel is harcolhattam volna [az akadályok nélkül]. Az első etapban ők voltak a gyorsabbak, de a verseny középső része nagyon erősen sikerült nekem. Szerintem megküzdhettünk volna velük, de ez sosem fog kiderülni. Mindenesetre nagyszerű volt a tempóm."

A verseny végén a biztonsági autós fázisnak köszönhetően Sainz jelentősen megközelítette Lewis Hamiltont, de sok időt vesztett a közöttük haladó Sergio Pérez megelőzésével, így nem tudta megtámadni a Mercedest.