Újabb látványos emlékmű készült Ayrton Sennáról - kép

Forma-1, Ayrton Senna, McLaren Racing, Ausztrál Nagydíj 1993
Brazil Formula One Ayrton Senna gestures at a press conference 04 November 1993 on the eve of the Formula One qualifying rounds in Adelaide, Australia. (Photo by TORSTEN BLACKWOOD / AFP)
Vágólapra másolva!
Saját unokahúga készített szobrot a néhai Ayrton Sennáról. Az alkotás Interlagosban, a Sao Pauló-i Nagydíj helyszínén található, és a közelgő futamhétvége miatt egy különleges évfordulóhoz is kapcsolódik.

Brazíliában hatalmas kultusza van a néhai háromszoros világbajnok Ayrton Sennának. Az 1994-es San Marinó-i Nagydíjon elhunyt néhai versenyzőt a mai napig hatalmas tisztelet és szeretet övezi, így nem véletlen, hogy számtalan módon állítottak már neki emléket.

Újabb alkotás készült Ayrton Sennáról Forrás: AFP/Torsten Blackwood

Szerdán pedig egy újabb, különleges darabot adtak át. Interlagosban ugyanis leleplezték azt a több méter magas, Senna arcát ábrázoló szobrot, amelyet saját unokahúga, Lallali Senna készített. A művész a hírek szerint

a háromszoros világbajnok édesanyjának, Neidének a kérésére látott munkához.

A leleplezésen a szobrászon kívül ott volt Viviane Senna, a versenyző testvére, egyben a Sennáról elnevezett alapítvány elnöke. Ricardo Nunes, Sao Paulo városának polgármestere feleségével együtt szintén ellátogatott a ceremóniára.

A brazil politikus egyúttal bejelentette, hogy bár a szobor a pálya területén belül található, a jövőben elérhetővé teszik a helyiek és a turisták számára. Mindez azt jelenti, hogy lebontják a falakat, és az alkotás szabadon látogatható lesz.

jelentette ki Nunes. – Már csak azért is, mert lebontjuk a falat Interlagosban. A versenypálya teljes egészében látható lesz, és az emberek találkozhatnak Sennával. Minden reklámanyagunkban a város turisztikai látványosságaként fogjuk feltüntetni.”

A jövőben bárki ellátogathat a szoborhoz

A szobrot egyébként nem csak azért közvetlenül az F1-es futamhétvége előtt leplezték le, mert Senna pályafutása során két alkalommal is nyert Interlagosban. A helyszín ugyanis jubilál, hiszen, 50 évvel ezelőtt rendezték meg az első Brazil Nagydíjat. A világbajnokságba akkor még nem számító versenyt Carlos Reutemann nyerte.