Végig izgalmas 2023-as szezont ígér az F1 vezérigazgatója

Forma-1, Olasz Nagydíj, Max Verstappen, Pierre Gasly, Red Bull, Alpha Tauri
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT03 during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo Nazionale Monza on September 11, 2022 in Monza, Italy. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A recesszió sem teszi borúlátóvá Stefano Domenicalit a sportág pénzügyi helyzetét tekintve, azt egészségesnek tartja.

Egy befektetőkkel folytatott konferenciahívásban az Autosport beszámolója alapján optimistán nyilatkozott a Forma-1 pénzügyi helyzetéről Stefano Domenicali, a sportág vezérigazgatója.

Szerinte az európai gazdasági recesszió sem akadálya annak, hogy 2023-ban is sok pénzt termeljenek a jegybevételekből, az érdeklődés ugyanis optimizmusra ad okot. „Hosszú távú megállapodásokat kötöttünk, így csökkentettük a kockázatokra való kitettséget. Megoszthatom, hogy máris hihetetlenül sokan regisztrálnak előzetesen a jövő évi jegyekre" – mondta.

„Azt mondanám, optimisták lehetünk."

Végig szoros csatát vár Domenicali 2023-ban Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Mullan

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az aktuális idény második felének versenyeire elkapkodták a belépőket, így a nagyon hamar eldőlt küzdelem ellenére teltház fogadja a mezőnyt az utolsó futamokon is. Domenicali szerint az új szabályrendszer bevált, és azt ígéri, 2023-ban sokkal tovább lesz kiélezett a küzdelem.

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy jövőre egészen a naptár végéig megmarad a csata a pályán" – jelentette ki.