Szoboszlaiék focicsapatától érkezik Dietrich Mateschitz utódja az F1-be

Oliver Mintzlaff, Red Bull
PHOTO MONTAGE: Oliver MINTZLAFF leaves RB Leipzig and moves to the management floor of Red Bull. Archival photo: Oliver MINTZLAFF (Managing Director RB Leipzig), single image, cropped single motif, portrait, portrait, portrait. Soccer DFL Supercup 2022, RB Leipzig - FC Bayern Munich 3-5 on July 30th, 2022 Red Bull Arena Leipzig. ? (Photo by Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Két héttel a Red Bull alapítójának halála után a fia megnevezte azt a három embert, akik mostantól az osztrák céget irányítják.

Az új feladatkörök alapján Franz Watzlawick lesz az italokért felelős vezérigazgató, Oliver Mintzlaff a projektek és befektetések vezérigazgatója, Alexander Kirchmayr pedig a pénzügyi vezérigazgató. Mivel a szponzorálás a feladatkörébe tartozik,

Mintzlaff felügyeli majd a cég Forma–1-es működését.

„Nem gondolom, hogy valakinek egyazon cég alkalmazottjának és részvényesének is kell lennie. Ezért én a részvényesi szerepemre fogok koncentrálni, és ebben fogom úgy kifejezni magam, ahogyan én azt szükségesnek tartom – nyilatkozta Mark Mateschitz, Dietrich egyetlen gyermeke, aki jelenleg a Red Bull 49%-át birtokolja. –

Oliver Mintzlaff felügyeli majd a Red Bull F1-es működését Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann / Sven Simon

Mintzlaff egykori hosszútávfutóként korábban a Puma sportmarketing-vezetője, majd a Ferber Marketing ügyvezető igazgatója is volt.

2014-ben csatlakozott a Red Bullhoz, ahol később a három magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig ügyvezetője lett,

ám most, hogy a konszern sportbefektetéseit felügyeli majd, abból a tisztségéből távozik.

Mateschitz halála kapcsán a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner világossá tette, hogy az istálló jövőjét ez a tragédia nem érinti.

– mondta Horner. – 2026-tól a Red Bull erőforrásgyártóvá is válik és ez volt a kirakósunk hiányzó darabja. Az ő elképzelése volt, hogy ez megtörténjen és az ő szellemét visszük be a jövő motorgyártó cégébe is."