A pénzét feleslegesen szóró Hamilton utál vezetni és másokat hibáztat a forgalomban

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas Formula One Team, portrait during the F1 Grand Prix of United States of America USA at Circuit of The Americas from October 20th to 23rd, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak hiába ez a foglalkozása, csak akkor szeret vezetni, ha azt nagy sebességgel teheti. Így hiába van 10 millió dollár értékűnél is nagyobb autógyűjteménye, szükség esetén mégis csupán egy Mini Coopert vezet az utakon.

A brit pilóta még a Mexikóvárosi Nagydíj előtt volt a Jimmy Kimmel Live műsor vendége, ahol többek között arról is beszélt, hogy mennyire nem szeret autót vezetni a hétköznapokban és inkább az anyúsülésen utazik, ha valahová mennie kell. Hiába az édesapja autóimádata, csak akkor szokott volán mögé ülni, amikor a szülővárosában jár vagy amikor a Los Angelesben élő szüleit látogatja meg.

Ha lehetséges, inkább odaadom a kulcsot a barátaimnak – nyilatkozta Hamilton. –

A hétszeres világbajnok elárulta, hogy gyakran akad problémája abból, hogy éppen az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Államokban kell vezetnie, ugyanis nem mindig érzi elsőre, hogy az út melyik oldalán is kellene irányítania az autót.

Eleinte mindig a rossz oldalon vagyok, és azt hiszem, a többiek tévedtek el."

Lewis Hamilton nem szeret vezetni és ha mégis szüksége van rá, gyakran eltéved az utakon Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Elmondása szerint amikor vezet, akkor sem a becslések szerint több mint 10 millió dollár összértékű sportautó-gyűjteményéből választ magának kocsit, hanem

jellemzően a Mr. Beanéhez hasonló régi Mini Cooperét vezeti.

Mindezt úgy, hogy információk szerint Hamilton tulajdonában van két, körülbelül 2 millió dolláros Shelby Cobra, egy 1,2 millió dolláros McLaren P1, egy 2 millió dolláros LaFerrari, egy 4 millió dolláros Ferrari Aperta és több Mercedes-AMG autó is.

Forrás és forrás