Vágólapra másolva!
Annyira kimagaslónak érzi a Red Bullt, hogy szerinte jövőre is tarolni fog és a másik két élcsapat nem ér majd a nyomába. A Mercedes sikerkorszakához hasonlította Max Verstappenék menetelését.

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg úgy látja, jövőre nem fognak annyival közelebb lépni üldözői a Red Bullhoz, hogy szoros csata alakuljon ki a végső diadalért.

„A Red Bull olyan erővel uralkodik, mint a Mercedes a korábbi években. – közölte a Sky Sports Any Driven Monday című háttérműsorában. – Nagyon hamar bebiztosították a konstruktőri bajnoki címet, és minden területen olyan dominánsak, mint amilyen a Mercedes volt."

Rosberg szerint a Red Bull marad a trónon 2023-ban is Forrás: Mercedes-Benz AG/© LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

„Mindig minden klappol: jó az autó, a fejlesztés a szezon során, most már a megbízhatóság is megvan, övék a legjobb vagy holtversenyben az egyik legjobb pilóta az F1-ben, megfelelő a stratégia. Hihetetlen, mennyire összeállt minden, a motor is lenyűgöző."

A Mercedesről azt mondta, főleg az egyenesekben kellene javítani a tempójukon. Ezen a téren a Red Bull vált dominánssá az élmezőnyben.

Rosberg korábbi csapata 2014-től 2020-ig minden bajnoki címet besöpört, ellenállásba csak rövidebb időszakokra ütköztek a Ferrari részéről.