Hülkenberg megtörte a csendet az F1-es jövőjéről

Formula 1 - GP Bahrain Sports motorsport Formula 1 WM Nico Hülkenberg Horizontal PORTRAIT
19 March 2022, Bahrain, Sakhir: Motorsport: Formula 1 World Championship, qualifying, Bahrain Grand Prix: Nico Hülkenberg from Germany, reserve driver for Team Aston Martin, pictured in the paddock. Photo: Hasan Bratic/dpa (Photo by Hasan Bratic / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg elismerte, hogy a tárgyalások "folyamatban vannak", és bizakodóan nyilatkozott F1-es karrierje irányát illetően. Hosszas csönd után nyilatkozott először a német pilóta a médiának.

Mivel a Haas-csapat még nem döntött a 2023-as második pilótájáról, Hulkenberg felmerült, mint lehetséges jelölt Mick Schumacher helyére, aki szintén versenyben van azért, hogy a következő szezonban is a csapatnál maradhasson.

Günther Steiner már korábban megerősítette, hogy Hulkenberg is esélyes az ülésre, miközben a pilóta egyelőre szűkszavúan nyilatkozott a jövőjéről.

A 35 éves versenyző azonban nemrég célzásokat tett arra, hogy "optimistán" haladnak a lehetséges szerződéskötési tárgyalások.

- nyilatkozta Hülkenberg az osztrák ServusTV-nek.

Az Aston Martin bejelentése Hülkenberg váltására utal?
Úgy tűnik, az Aston Martinnak Hülkenberg nélkül is van terve, miután bejelentették, hogy Stoffel Vandoorne lesz a tartalékpilótájuk - Felipe Drugovich mellett - 2023-ban.

Hülkenberget nem említette az Aston Martin sajtóközleménye, ami arra utalhat, hogy a németnek más tervei vannak 2023-ra.

Nico Hülkenberget sokan látnák szívesen a mezőny állandó tagjaként Forrás: Aston Martin

A 35 éves pilóta a 2019-es szezon vége óta állandó F1-es ülés nélkül van, legutóbb a Renault-nál versenyzett. A Racing Point színeiben 2020-ban háromszor ült autóba, amikor a Brit Nagydíjon, a 70. Jubileumi F1-es Nagydíjon és az Eiffel Nagydíjon szerepelt, legjobb eredménye a hetedik hely volt.
A Racing Point 2021-től Aston Martinra változott, viszont ismét ő lett a hivatalos tartalékpilótájuk. A 2022-es szezonban két versenyen is bevetették: a Bahreini és a Szaúd-arábiai Nagydíjon. 2023-tól azonban egyelőre csak találgatni lehet, hogy hol láthatjuk majd Hülkenberget, de az optimista nyilatkozata arra utal, hogy komoly eséllyel kaphat akár állandó ülést jövőre.
Forrás