Vágólapra másolva!
Max Verstappen a Mexikói Nagydíjon aratott győzelmével megdöntötte Michael Schumacher és Sebastian Vettel rekordját, ami az egy szezonon belül aratott futamgyőzelmeket illeti. Így a kétszeres holland világbajnok 14 győzelemmel a két legendás pilóta elé került. 

Michael Schumacher 18 futamból 13 győzelmet szerzett, amikor 2004-ben begyűjtötte hetedik világbajnoki címét, honfitársa, Sebastian Vettel pedig szintén 13 nagydíjat nyert 19 próbálkozásból a 2013-as győztes évadában. Verstappen mindkét pilótával holtversenyben 13-nál járt, de az Autodromo Hermanos Rodriguez pályán mutatott domináns vezetése biztosította számára a rekordot jelentő 14. győzelmet.

Vettel kihívta Verstappent, hogy a hátralévő két futamon szerezze meg a 16 győzelmet, ha már az ő rekordját megdöntötte.

Schumacher viszont kevésbé lelkes, mivel szerinte csak idő kérdése volt, hogy apja összesített eredményét beárnyékolja a jócskán kibővített F1-es versenynaptárból adódó túlzottan nagy különbség például a 2004-es szezonhoz képest.

Schumacher a rekord megdöntéséről
Az F1 megugró népszerűségének köszönhetően a naptár a jelenlegi 22 futamra bővült, a 2023-as szezonra pedig 24 nagydíjat terveznek rendezni. Michael Schumacher 1991-2006 és 2010-2012 közötti pályafutása során a legtöbb futamon egy szezonban 20 versenyen indult, az utolsó idényében.

Michael Schumacher a 2002-es Belga Nagydíjon szerzett győzelmét ünnepli Forrás: AFP/-

- mondta Schumacher a médiának, a mexikói 16. helyezése után.

Ami Schumacher saját versenyét illeti, úgy véli, a hűvösebb pályahőmérséklet hatással lehetett a csapatra, mivel Kevin Magnussen is mindössze a 17. helyen végzett.

Ennek ellenére a pozitívumokat elvisszük. A kvalifikáción nagyszerű tempót mentünk, volt egy elég jó körünk. A pozitívumokat erősítjük, és akkor remélhetőleg jó pozícióban leszünk a következő futamokra." - tette hozzá Mick Schumacher
Forrás