Vágólapra másolva!
Az Aston Martin Forma-1-es csapata a Formula E világbajnok Stoffel Vandoorne-t szerződtette teszt- és tartalékpilótának 2023-ra. Vandoorne Fernando Alonso és Lance Stroll munkáját fogja segíteni a brit istállónál.

A korábbi McLaren-pilóta Vandoorne a 2021/22-es FE bajnoki címet a Mercedesnél szerezte meg, amelynek jelenleg tartalékpilótája az F1-ben Nyck de Vries mellett.

Ahogy azt több hírportál is előre megjósolta, a 30 éves Vandoorne a 2023-as, 24 futamból álló szezonban a regnáló F2-es bajnok, Felipe Drugovich-tól vesz át a feladatokat az Aston Martinnál.

Vandoorne, aki 2015 GP2-es bajnok lett, 2016-2018 között 41 alkalommal versenyzett a McLarennél az F1-ben, debütálásakor - a sérült Alonso helyére ugrott be - 2016-ban Bahreinben szerzett pontszerző helyet. Legjobb eredménye eddig egy hetedik hely volt Szingapúrban és 2017-ben Malajziában.

Vandoorne korábbi F1-es csapattársához csatlakozik az Aston Martinnál

- mondta Vandoorne egy nyilatkozatban.

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne újra egy csapatban dolgozhatnak a győzelemért 2023-tól Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

"Nagy érdeklődéssel figyeltem, hogy a csapat hogyan fejlődött és bővült működési szempontból, és tudom, hogy milyen hihetetlenül eltökélt, hogy minden területen előrelépést érjen el.

- tette hozzá a lelkes Vandoorne.
Forrás