Vágólapra másolva!
Hiába indulhatott a hetedik helyről, ezúttal sem sikerült a pontszerzés Valtteri Bottasnak, aki a remek szezonkezdet után immáron sorozatban a tizedik versenyhétvégéjét zárta pont nélkül.

Az Amerikai Nagydíj tizenötödik körére már kiesett a legjobb tízből a finn, ám – a kapott új fejlesztési csomagnak is köszönhetően – mégis jó eséllyel pályázott arra, hogy megszakítsa a montréali verseny óta tartó rossz sorozatát. Akkor azonban a pálya utolsó előtti kanyarjában megcsúszott az Alfa Romeójával és a kavicságyban fejezte be a futamot.

Bottas a júniusi Kanadai Nagydíj óta képtelen a pontszerzésre Forrás: F1 Twitter

„Az én hibám volt. Noha a mérnökök megerősítették, hogy

de ettől még nagy csalódás, főleg mert a tempónk alapján elég erősek voltunk ahhoz, hogy pontokat szerezzünk. Épp megelőztem Albont, ráéreztem a ritmusra és próbáltam DRS-távolságon belül kerülni Gaslyhoz képest – nyilatkozta Bottas, majd arra a kérdésre, hogy ez volt-e a szezonban a legnagyobb csalódás számára, így folytatta. – Teljes mértékben.

De nincs mit tenni, nekifutunk megint, elvégre van még három futamunk. Ráadásul úgy néz ki, kicsit erősebb lett az autó, mint a legutóbbi hetekben, ez pedig reményt ad arra, hogy a legjobb tíz közé tudunk érni."

Az említett Kanadai Nagydíj óta az Alfa Romeo egyetlen pontot szerzett – Monzában, Csou Kuan-jü révén –, így pedig a konstruktőri pontversenyben egyre nagyobb veszélyben van a hinwiliek hatodik helye: az Aston Martin egyetlen pontra közelítette meg őket Sebastian Vettel austini hetedik helyével.