Vágólapra másolva!
A Red Bullt alapító Dietrich Mateschitz emlékének ajánlja az austini sikert. Leclerc kicsit csalódott, hogy nem jutott magasabbra a dobogó harmadik fokánál.

Max Verstappen 5 másodperccel ért célba Lewis Hamilton és 7-tel Charles Leclerc előtt, de számos korábbi futammal ellentétben Austinban közel sem volt sima útja a győzelemhez: többek között a széllel és a gumikkal is meggyűlt a baja, a legnagyobb hátrány mégis a második kerékcseréjénél érte, amikor mindkét említett riválisa mögé esett a lassú bokszkiállás következtében.

„Az elején minden simának ígérkezett, ám a nagyon hosszú bokszkiállás miatt végül nagyon nehéz volt – nyilatkozta a leintés után. – A kerékcsere után nem nézett ki jól a helyzet, harcolnom kellett, de mindent beleadtam, és a sikert egyértelműen Dietrichnek [Mateschitz] ajánlom."

Verstappen a dobogón Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

„Nagyon sokat jelent nekem és a többieknek is [ez a győzelem], mert rendkívül fontos alakja volt a csapatnak, az öröksége örökké tart, és miatta mindenképpen egy jó eredményt akartunk elérni. Csodálatos, hogy mindez sikerült."

Hamilton az ölébe hullott 1 helyet néhány körrel a cél előttig tartotta, de nem volt nagyon csalódott. „Hatalmas ováció jár a csapatnak. Újításokat hoztunk ide, valamelyest csökkentettünk a lemaradásunkon. Nagyon szoros volt a csata, mindent megtettem, hogy elöl maradjak, de Max túl gyors volt ma" – ismerte el a Mercedes pilótája.

Charles Leclerc az USA Nagydíjon Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

Leclerc az új motor beszerelése miatt csak a mezőny sűrűjéből indult, aztán sokat nyert az első biztonsági autós fázissal és az annak során megejtett első bokszkiállásával. Ettől függetlenül kicsit sajnálja, hogy nem végzett még előrébb.

„Valamilyen szinten elégedett vagyok, hiszen mégiscsak a 12. helyről indulva sikerült dobogóra állnom. Ám csalódottság is van bennem, mert a tempóm alapján ennél is több volt benne, de a végén túlságosan elkoptak a gumik" – mondta.

„Nagyon jó volt látni ennyi pirosba öltözött szurkolót, ezért is örülök, hogy jókat csatáztam Checóval [Sergio Pérezzel], majd Maxszal is, de dolgoznunk kell tovább, ha még nagyobb kihívást akarunk jelenteni számukra a folytatásban."