Schumacher sorsa nem a vagyonos új szponzoron múlik

Forma-1, Holland Nagydíj 2022, szombat, Mick Schumacher
Haas F1 Team's German driver Mick Schumacher steers is car during the third free practice session ahead of the Dutch Formula One Grand Prix at the Zandvoort circuit on September 3, 2022. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Haas versenyzői felállásába nem szól bele az új főtámogató, Mick Schumachernek így nem kell amiatt aggódnia, hogy egy amerikai pilóta miatt dobják őt.

A Haas főszponzora a következő szezontól a Moneygram nevű, pénzügyi szolgáltatásokat kínáló vállalat lesz, ez kihat majd az autó festésére is. A versenyzői felállásra viszont nem: ezt Günther Steiner csapatfőnök jelentette ki, így a bizonytalan jövőjű Mick Schumachernek nem kell attól tartania, hogy egy amerikai versenyző miatt megválnak tőle.

„Mindig mondtam, szeretnénk egy amerikai versenyzőt a csapatnál, ennek is eljön majd az ideje" – mondta Steiner az USA Nagydíjon.

„Nincs nyomás rajtunk, hogy egy amerikait ültessünk autóba."

Mick Schumacher két szezont töltött az F1-ben eddig, kérdés, lesz-e harmadik Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A Moneygram vezetője, Alex Holmes azt mondta, Steinerre bízzák a választást, és bárki mellett döntsenek, támogatásról biztosítják. Annyi biztos, hogy az egyik autót a rutinos Kevin Magnussen fogja vezetni, és úgy tűnik, leghamarabb a két észak-amerikai futamot követően, azaz november első hetében várható további bejelentés a Haastól. Jelen állás szerint Schumacher és a veterán, de állandó szerződést utoljára 2019-re kapó Nico Hülkenberg között dőlhet el a kiadó hely sorsa.

Ha nem is az amerikai csapatnál, de van rá esély, hogy egy amerikai pilóta legyen a mezőnyben jövőre, mivel a Williams választottja Logan Sargeant lesz Alexander Albon csapattársaként, amennyiben a fiatal tehetség elegendő pontot gyűjt össze a szuperlicenchez.

Steiner hozzátette, hogy az új főszponzornak köszönhetően a Haas is maximálisan ki tudja használni a költségvetési keret adta lehetőségeket, az Uralkali és a dollármillióinak év eleji elvesztésével ugyanis eddig nem tudták addig nyújtani a takarót, ameddig a pénzügyi szabályok megengedik.