Elutasította a Red Bull érdeklődését Norris

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Lando Norris, McLaren, Brit Nagydíj 2022, péntek
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (L) and McLaren's British driver Lando Norris (R) drive during second practice ahead of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 1, 2022. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez helyett Lando Norris lehetne most Max Verstappen csapattársa, ha igent mond a hívásra, de a fiatal brit úgy érzi, a McLarennél jobbak a lehetőségei nagy sikereket elérni.

A McLaren nevelte fel az autósport világában Lando Norrist, aki mind a négy eddigi szezonját a wokingi istállónál töltötte a Forma-1-ben. A klasszis versenyző az az Auto Motor und Sportnak adott interjúban elárulta, hogy 2021-ben a Red Bull-lal is beszélt a jövőről és az esetleges együttműködésről, mielőtt 2025-ig elkötelezte magát a McLaren mellett.

„Időnként természetesen más csapatok tagjaival is beszélek. Mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy mi a legjobb a karrieremnek. A célom az, hogy futamokat és bajnokságokat nyerjek – nyilatkozta. – Beszéltem a Red Bull-lal is, egy olyan csapattal, amely évek óta a három legjobb közé tartozik."

Verstappen és Norris az egyik szabadedzésen Forrás: AFP/Justin Tallis

„Ha nem hinnék bennük, nem írtam volna alá hosszú távú szerződést. 2024-ben lesz először olyan az infrastruktúránk, mint amilyen az élcsapatoké. A többi rajtunk, a nálunk dolgozókon múlik. Abban az évben már nem lehetnek kifogásaink."

Ezzel arra utalt, hogy nemsokára üzembe helyeznek egy modern szélcsatornát a McLarennél. Nem alaptalanul érdeklődött a Red Bull Norris iránt, hiszen Sergio Pérez első idénye néhány versenytől eltekintve igencsak középszerű volt, ráadásul utolsó F2-es szezonjában, 2018-ban már kivetették rá a hálót, az utánpótlás istálló egyik helyére kiszemelve őt.

Kérdés persze, hogy Norris miként szerepelt volna a Red Bullnál a csapat falkavezére, Max Verstappen oldalán, a McLaren viszont egyértelműen rá épít, így érthető, hogy nem ragaszkodott feltétlenül a váltáshoz.