Leclerc tagad egy felvetést saját hibáinak okáról

Forma-1, Azeri Nagydíj 2022, szombat, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc attends the third practice session ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 11, 2022. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Úgy érzi, fontos dolgokat is tanult az Imolában és a Franciaországban elkövetett vezetési hibákból. Azt állítja, egyik alkalommal sem erőltette túl a vezetést csapata hibáinak kompenzálása céljából.

Kisregényt lehet írni arról, hogyan szórt el annyi pontot a Ferrari 2022-ben, hogy Max Verstappen már négy versennyel a szezon vége előtt bebiztosítsa a világbajnoki címet. Ennél rendszerint sokkal kisebb volt a különbség a két csapat autója között az évben, de Charles Leclerc kétszer az élről esett ki műszaki hiba miatt, a gyatra megbízhatóság egyéb hátrányokat is okozott neki, és stratégiai fronton szintén sokszor zsákutcába futott a stáb.

Leclerc kikapott Verstappentől az idei bajnokságban Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

Ehhez képest jóval kevesebb veszteség érte Leclerc-t azzal, hogy Imolában megpördült, míg Franciaországban az élről csapta falnak az autót.

– reagált a Racingnews365.com-nak adott interjúban erre a felvetésre. – Imolában természetesen nagy volt a motiváció a jó szereplésre, aztán Franciaországban valóban elkövettem egy hibát. De az bárhol megtörténhetett volna."

„Mindig a határokat feszegetem. Hibáztam egy nagyot Franciaországban és egy kisebbet Imolában, ezen nem tudok változtatni. Úgy érzem, többen beszélnek róla mások, mint kellene."

„Nyilván hatalmas a lemaradásunk a ponttáblázaton és voltak időszakok, amikor egymás utáni versenyeken vesztettünk pontokat, így minden, amit csináltunk, reflektorfénybe került. A csapatnak jobban kell dolgoznia a futamokon, erre kell törekednünk."

Leclerc igyekszik hasznosítani a tapasztalatokat Forrás: AFP/Hamad I Mohammed

A monacói pilóta ugyanakkor megtanulta, hogy nem kell mindig mohónak lenni és időnként jobb megelégedni az adott helyezéssel, mint kockáztatni a nagyobb haszonért.

– mondta Leclerc. – Mindig igyekszünk javítani az apró részleteken, amiket nem gyengeségeknek hívunk, minden futamon tanulunk. Mindig próbálunk jobb versenyzővé válni."