Vágólapra másolva!
A Japán Nagydíj alatt hivatalossá vált, hogy Pierre Gasly távozik az Alpha Tauritól és 2+1 évre Fernando Alonso helyére érkezik az Alpine-hoz. Sajtóhírek szerint az átigazolással anyagilag is sokkal jobban jár a francia pilóta, ami segíthetett neki a döntés meghozatalában is.

Augusztusi információk szerint Gasly az idei évben mindössze a 13. legjobban kereső pilóta a mezőnyben, ugyanis az éves keresete a 2023-as csapattársával, Esteban Oconnal egyetemben nagyjából 4,8 millió euró.

Gasly majdnem egy évtized után távozik a Red Bull kötelékéből Forrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Noha az Alpha Tauri-s szerződése alapján ez majdnem a kétszeresére megnőtt volna, ha a csapatnál marad, az Alpine mégis úgy vélte, ennél is sokkal több pénzt ér meg a 2020-as Olasz Nagydíj győztese. Amellett ugyanis, hogy az enstone-iaknak a Red Bull részére – a Sky információi alapján – 10 millió eurót kellett fizetnie Gasly kivásárlásáért,

a fizetését is jelentősen megemelik: a Sportune szerint évi 15 millió euróra, azaz átszámítva 6,3 milliárd forintra.

Amennyiben ez valós összegnek bizonyul, akkor várhatóan Ocon fizetését is jelentősen meg fogják növelni, hiszen a két honfitárs életkorban, eredményekben és teljesítményben is közel áll egymáshoz. Ráadásul a közismerten rossz viszonyuk javításán sem segítene a kapott összegek közötti hatalmas különbség.

Kettejük kapcsolatán azonban segíthet is az, hogy csapattársakká válnak. Mindketten Franciaország ugyanazon részéről, Normandiából származnak, és már gyermekkorban is sokszor harcoltak egymás ellen, ugyanis ők ketten felfelé lógtak ki a korosztályukból.

Ocon és Gasly gyermekkoruk óta egymás vetélytársai, 2023-tól pedig F1-es csapattársként is megmutathatják magukat Forrás: Twitter

[Volt olyan, hogy] a havas pályára senki más nem mert kijönni, így csak mi ketten körözgettünk rajta gyakorlásképpen – mesélte Gasly. – Akkoriban azonban csak álom volt a Forma-1, és lehetetlennek gondoltuk, hogy bármelyikünk eljusson odáig. Egyszerűen hihetetlen, hogy most mégis együtt fogunk vezetni, éppen egy francia csapatnál.

Határozottan nem aggódom, mert elég érettek és intelligensek vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, mi a legjobb nekünk, és főleg hogy mi a legfontosabb a csapat számára."