De la Rosa elárulta, hogy mi a legjobb módja annak, hogy az Aston Martin kezelje Alonsót

Fernando Alonso, 2014, Hungaroring, Magyar Nagydíj
Red Bull Racing's Australian driver Daniel Ricciardo (C) celebrates with Scuderia Ferrari's Spanish driver Fernando Alonso (L) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) on the podium after the Hungarian Formula One Grand Prix at the Hungaroring circuit in Budapest on July 27, 2014. Red Bull Racing's Australian driver Daniel Ricciardo won the race ahead of Scuderia Ferrari's Spanish driver Fernando Alonso (2nd) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton (3rd). AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Pedro de la Rosa, aki 2023-ban csatlakozik az Aston Martinhoz, hogy vezesse a fiatal pilóták programját, elárulta, hogy szerinte hogyan kellene a csapatnak kezelnie a hozzájuk érkező Fernando Alonsót.

Pedro de la Rosa úgy véli, ha az Aston Martin őszinte lesz Alonsóval, akkor nem lesznek problémáik.
A korábbi Forma-1-es pilóta, de la Rosa azért csatlakozik az Astonhoz, hogy felügyelje a pilótafejlesztési programot, amelyhez a 2022-es Forma-2-es bajnok, Felipe Drugovicsot is szerződtették. de la Rosa a marketing és a média egy részét is felügyeli majd - és együtt fog dolgozni Alonsóval, aki a következő szezonra az Alpine-tól érkezik a csapathoz a visszavonuló Sebastian Vettel helyére.

Alonso az F1-en belül nehezen kezelhető versenyző hírében áll - de a honfitársa, aki a McLarennél és a Ferrarinál is dolgozott vele, úgy véli, az Aston Martinnak nem lesznek problémái.

de la Rosa Alonsóról
"Nem hiszem, hogy Fernandót nehéz kezelni. Egyszerűen csak nagyon őszinte. Nagyon-nagyon őszinte" - magyarázta de la Rosa a médiának.
"Az a tény, hogy az angol nem az anyanyelve, néha egy kicsit durvává teszi azt, ahogyan beszél, főleg amikor megpróbál pontosan leírni dolgokat az autóval vagy a versennyel kapcsolatban.

Ő egyszerűen egy nagyon sikerre éhes egyéniség, akinek az őszinteség a siker alapját képezi."

A motivációja még mindig a helyén van
A 32-szeres nagydíjgyőztes Alonso kétéves szerződést írt alá az Aston Martinnal - ami a 2024-es szezon végéig szól, ekkor a spanyol már 43. életévét fogja betölteni.
Annak ellenére, hogy a 2013-as Spanyol Nagydíj óta nem nyert futamot az F1-ben - és a 2014-es Magyar Nagydíjat követően csak egyetlen dobogós helyezést ért el (Katar 2021) -, de la Rosa úgy érzi, honfitársa semmit sem veszített a motivációjából.

2014 után 2021-ben állt újra dobogón a kétszeres világbajnok Forrás: AFP/Andrej Isakovic

- mondta.
"Nem nevezem meg a másik kettőt, de Fernando biztosan benne van ebben a háromban.

Fernando az F1 történetének egyik legjobb versenyzője,

és amikor néhány évvel ezelőtt ezt mondtam, mindenki azt hitte, hogy őrült vagyok. Nevezhetnek őrültnek, de szerintem ő egy egyedülálló pilóta, aki 40 éves kora ellenére hihetetlenül ambíciózus. Én is versenyeztem még 40 évesen is, szóval tudom mekkora kihívást jelent. Fernandónak egyszerűen a vérében van a versenyzés" - méltatta a honfitársát Pedro de la Rosa.
Forrás