Az óriási érdeklődés miatt ismét plusz lelátókat építenek a Hungaroringen

Forma-1, Magyar Nagydíj 2022, szombat szurkolók
2022-07-30 15:59:23 BUDAPEST - Fans during qualifying for the F1 Hungarian Grand Prix at the Hungaroring Circuit on July 30, 2022 in Budapest, Hungary. ANP REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
A hatalmas érdeklődés miatt már most alig maradtak jegyek a 2023-as Magyar Nagydíjra. Éppen ezért a Hungaroring vezetősége úgy döntött, hogy ismét extra tribünöket épít a jövő évi hétvégére.

Az idei Magyar Nagydíj biztosan bevonul a történelemkönyvekbe, hiszen a hétvégén rekordot jelentő nézőszámot regisztráltak. Csütörtöktől vasárnapig összesen 290 ezren látogattak ki a helyszínre, amivel megdőlt a 2013-ban, illetve 2019-ben látott 230 ezres szám.

Hatalmas az érdeklődés a 2023-as Magyar Nagydíjra Forrás: ANP via AFP/Remko De Waal

Az érdeklődés pedig nem lankad, sőt, egyre inkább fokozódik. A jövő évi futamhétvégére ugyanis már most alig maradt belépő: a parkolójegyeket nem számítva szerda reggelig kizárólag VIP, valamint mozgássérült jegyek maradtak, de utóbbiból már csak az utolsó darabokat lehet elvinni.

Ennek következtében a Hungaroring vezetősége úgy döntött, hogy extra lelátókat épít a hétvége idejére.

Ezt az idei verseny előtt is meglépték, de az egyre fokozódó érdeklődést jól mutatja, hogy akkor csak februárban kellett meghozni a döntést. Most pedig már több mint 9 hónappal a 2023-as Magyar Nagydíjat megelőzően érkezett az erről szóló közlemény.

„Csak ismételni tudom magam: a Formula 1 népszerűsége folyamatosan nő – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Az idei Magyar Nagydíj vasárnapján kitehettük a megtelt táblát: százezer ember szurkolta végig a helyszínen a futamot, és minden jel arra utal, hogy jövőre is meg tudjuk ezt ismételni, sőt, gondolkodunk különféle megoldásokon, amelyekkel akár túl is szárnyalhatjuk.

Gyulay hozzátette, hogy elsőként a Silver 6-os tribünt nyitják meg, ami azóta már meg is történt, a jegyeket erre a linkre kattintva lehet megvásárolni. Az elnök-vezérigazgató emellett felhívta a magyar szurkolók figyelmét, hogy a nekik nekik fenntartott, kedvezményes árú Klub tribünre már nem kaphatóak belépők, ahogyan a Klub állójegyekből sincs már túlságosan sok.

Az idei hétvégére rekordszámú néző látogatott ki Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Ahogyan világszerte, úgy hazánkban is egyre népszerűbbé válik a Forma-1. Az idei futam előtt látott érdeklődésben alighanem fontos szerepet játszott Max Verstappen és Lewis Hamilton tavalyi hatalmas csatája. Bár idén a pontversenyben nem voltak akkora izgalmak, az új szabályoknak köszönhetően jelentősen javult a versenyzés minősége.