Még mindig zsúfolt a listája az Alonso utódját kereső Alpine-nak

Forma-1, Fernando Alonso, Esteban Ocon, Alpine, Olasz Nagydíj 2022, szombat
Alpine's Spanish driver Fernando Alonso followed by Alpine's French driver Esteban Ocon leave the stands during the qualifying session ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 10, 2022. (Photo by CIRO DE LUCA / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután Alonsót és Oscar Piastrit is elvesztette, az Alpine-nak új csapattársat kell találnia Esteban Ocon mellé. A vezérigazgató elmondása szerint nem szűk a névsor, még mindig hat nevet tartalmaz.

Az Alpine váratlan feladatai közé került egy versenyző szerződtetése 2023-ra, mivel Fernando Alonso átigazol az Aston Martinhoz, a helyére kiszemelt akadémista, Oscar Piastri pedig nagy felhajtást okozva szintén elhagyja őket a McLarenhez kedvéért. A márka vezérigazgatója, Laurent Rossi továbbra is csalódott a fiatal pilóta lépése miatt, bár állítása szerint ezt már a múltnak tekintik.

„A csalódás onnan ered, hogy valakibe rengeteg erőforrást fektettünk és hűségesek voltunk hozzá, aki ezt nem adta vissza. Erre nem számítottunk – mondta a Racingnews365.com-nak. – Ezt a fejezetet lezártuk, elmondtuk, mi hogyan látjuk az igazságot. Magunk mögött hagyjuk és tovább lépünk."

Keresi Alonso utódját az Alpine Forrás: AFP/Ciro De Luca

A Haas és a Williams mellett gyakorlatilag náluk van még kiadó versenyzői ülés a mezőnyben a következő szezonra (az Alfa Romeo szinte biztosan megtartja Csou Kuan-jüt), de Rossi hangsúlyozza, a döntést nem akarják elkapkodni.

„Rászánjuk az időt, mert nem akarunk hibázni. Nem kell sietnünk, kényelmes helyzetben vagyunk" – közölte.

„Kezdetben 14 jelöltet választottunk ki, a számuk mostanra 6-ra csökkent. Közülük néhányan nem tudnak szabadon váltani, mások talán nem teljesen illeszkednének be a képbe. Szeptember végére tisztábban láthatjuk, kit akarunk leigazolni."

A legutóbbi hírek alapján a Red Bull-fióka Pierre Gasly volt az első számú jelöltjük, ám az átigazolását megtorpedózta, hogy az FIA nem adja meg az F1-es jogosítványt a Gasly utódjának szánt amerikai Colton Hertának. A Piastri-fiaskó után az Alpine-nál az is felmerült, hogy felszámolják az utánpótlás-programot.