Egy nagy gyártó nemet mond az F1-es visszatérésre

Forma-1, Magyar Nagydíj, Robert Kubica, 2008
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 02: Robert Kubica of Poland and BMW Sauber drives during practice prior to qualifying for the Hungarian Formula One Grand Prix at the Hungaroring on August 2, 2008, in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A BMW-t egyelőre nem érdeklik az új motorszabályok és nagyon drága mulatságnak tartják az F1-et, ezért nem gondolkodnak a visszatérésen.

A 2026-tól életbe lépő motorszabályok több új gyártót becsábíthatnak a Forma-1-ben. Az Audi érkezése már biztos, a Honda és a Porsche visszatérése folyamatosan terítéken van (bár utóbbi nem tudott megállapodni a Red Bull-lal, így másik partner után kell néznie), és a sportág vezérigazgatója szerint akadnak még érdeklődők. A jelek szerint a BMW nincs közöttük.

A BMW több mint egy évtizede már kipróbálta magát az F1-ben Forrás: Getty Images/2008 Getty Images/Mark Thompson

„Jelenleg nem érdeklődünk. Realistának kell lennünk" – mondta a Motorsport-Total.com-nak Andreas Roos, a BMW M Motorsport vezetője.

A BMW 2000-től 2009-ig vett részt a Forma-1-ben, előbb a Williams motorszállítójaként, majd önálló alakulatként. Mielőtt a gazdasági válság miatt kiléptek, a legnagyobb sikerük egy futamgyőzelem volt 2008-ban Robert Kubicával, aki némi szerencsével akár komolyabb bajnokesélyes is lehetett volna, ha az istálló az autó továbbfejlesztése mellett dönt ahelyett, hogy teljesen az akkor közelgő új szabályrendszerre koncentrált volna.

A BMW sportprogramjának zászlóshajója 2024-től a hosszú távú világbajnokságra készített autó lesz.